Secara jujur saya selalu ragu-ragu ketika menggunakan pressure cooker ke, multifunction cooker ka untuk memasak di dapur. Pernah juga dengar khabar angin kalau menggunakan Multifunction Cooker ini boleh meletup semasa kita sedang memasak. 

Tetapi ada banyak fungsi sebenarnya apabila menggunakan Multifunction Cooker. Bukan sahaja memudahkan kerja memasak, malah boleh menyediakan pelbagai hidangan masakan. 

Bukan itu sahaja, ia juga meringankan kerja para suri rumah yang sibuk dengan kerjaya kerana nak menggunakan pun sangat mudah hanya perlu menekan mana-mana butang yang tersedia dan voila dalam masa yang cepat, hidangan korang pun telah siap dimasak. 

Tetapi ada pelbagai jenis Multifunction Cooker sampai tak tahu nak pilih yang mana satu? Di sini saya telah senaraikan 3 Jenis Multifunction Cooker Dengan Harga Yang Berpatutan di Shopee. Antaranya ialah 

1. Russell Taylors Fuzzy Logic Smart Rice Cooker (RM129.99)

7 jenis Multifunction Cooker Dengan Harga Yang Berpatutan di Shopee

Russell Taylors Rice Cooker

  • Russell Taylors has developed the intelligent 6-step cooking process that the steam valve and inner pot can preserve the steam and heat for perfect to simmer the fluffy rice every time.

  • The rice cooker is user-friendly with digital LED display and sensitive touch panel so your cooking could be set by simply pressing a button.

  • Multi-Functional Use. Easy to operate for various delicious food!

  • Perfectly prepare 2-10 cups of cooked rice.

  • 700W | 1.8L | 220V/50HZ

  • Steam Rack Included

  • Keep Warm Function 

Banyak kali dah dengar pasal Russell Taylors Rice Cooker ni. Banyak sangat fungsi rice cooker ni. Saiz nampak comel, sederhana besar. Mudah untuk digunakan just follow ja manual yang diberikan. 

Korang boleh terus guna untuk masak nasi. Nasi pun elok ja masak. Sesuai untuk hidangan 5 orang. Sangat recommended! Boleh dapatkan di shopee russelltaylors.os dengan harga RM129.99. 

2. MMX Pressure Cooker Rice Cooker Stainless Steel Pot (RM169.99)

MMX Pressure Cooker Rice Cooker Stainless Steel Pot

MMX Pressure Cooker 
  • 8-in1 Multi-functional Cooker

  • Adjustable pressure time

  • Delay cooking time (0-24 hours)

  • Automatic keep warm

  • Highly energy efficient and kitchen friendly

  • Non-stick inner cooking pot

  • Finger-point resistant brushed stainless steel exterior

  • CB & SIRIM CERTIFICATION

MMX Pressure Cooker ini juga merupakan antara produk yang mendapat sambutan hangat. Kualiti juga setanding dengan harga. Nak masak sup pun boleh yang penting kena tahu adjust masa saja. 

Selain itu, sangat memudahkan kerja-kerja di dapur. Siapa yang tak tertarik dengan MMX Pressure Cooker berwarna merah ini. 

orang beli saja di shopee mmx_malaysia. Dari segi packaging pun mantap, tiada damage. Semua fungi pun elok. Good seller very recommended for all new or existing shopper. Don't hesitate to contact them if you need any further information.

3. Taylors 6L Pressure Cooker Stainless Steel Pot (RM199.99)

3 Jenis Multifunction Cooker Dengan Harga Yang Berpatutan di Shopee

Taylors 6L Pressure Cooker Stainless Steel Pot
  • With a capacity of 6 litres

  • With its easy-to-program timer

  • Sensitive sensor touch operational panel

  • The cooker comes with an innovative dual handle design

  • Easy-to-clean detachable inner lid design 
Taylors 6L Pressure Cooker juga antara produk Russell Taylors yang terbaik. Kalau korang masak pun senyap ja. Tulang lembu dimasak dengan baik sampai tak perlu nak bersusah payah nak potong atau pisahkan tulang dari daging. Daging cepat ja masak. 

Nasi pulut pun masak dengan cantik dan cepat. Memang berbaloi sangatlah korang beli. Senang nak guna dan safety sangat peruik ni. Boleh dapatkan di shopee russelltaylors.os dengan harga yang murah dan berpatutan 


Part paling best sekali apabila menggunakan Muktifunction Cooker ini ialah masa memasak korang pun semakin berkurang sehingga 50%. Kebiasaannya kalau nak memasak pasti ambil masa lebih dari 30 minit. 

I must say that a Multifunction Cooker is a MUST-HAVE for your kitchen as it allows you to prepare healthy and nutritious meals for your family despite the time constraints. This is important for working mothers who still want their family especially their children to eat a balanced diet.


3 ulasan:

  1. nanti ada rezeki nak beli satu lah juga multifunction cooker tu.
    mcm2 boleh masak.
    maybe mau beli tu brand russell.

    BalasPadam
  2. seronok ada multifunction cooker ni, mudahkan kerja kerja harian. seriusss, worth it! :)

    BalasPadam
  3. kena beli juga satu..lbh2 pressure cooker. senang sikit masak daging.

    BalasPadam