Follow by email

Assalammulaikum

Hey kau orang ! Entri kali ni Ju nak kongsi ringkasan senarai tempat menarik Ju pergi sebelum ni. Bila ada senarai pendek, lebih senang nak rujuk tempat best sekitar Kota Kinabalu. Kebanyakan entri Ju buat ni adalah masa viralnya tempat-tempat ni dan ada juga entri ni yang Ju kumpulkan dari tahun 2016 dan tempat yang dinyatakan tu masih beroperasi sehingga sekarang.



Ju pasti beberapa perubahan naik taraf dilakukan agar lebih menarik dan selesa untuk para pengunjung. So kau orang yang was-was dengan perubahan harga terutamanya, Ju sarankan terus hubungi pihak berkenaan. Insyallah di setiap entri Ju ada selitkan details dia orang. Sekiranya details tersebut tak dapat dihubungi, kita visit Official Pages mereka 💓 Nowadays, Semua kan di hujung jari 😁

  1. Menarik di Kota Kinabalu : Rabbit Garden Lokkawi
  2. Menarik di Sabah : Polumpung Melangkap View Camp Site, Kota Belud
  3. Menarik di Kota Kinabalu : My Nurul Homestay, Papar
  4. Menarik di Kota Kinabalu : Espace Synthetic Ice Skating Rink, Grand Merdeka Mall | Tuaran, Kota Kinabalu
  5. Menarik di Kota Kinabalu : Akuarium & Muzium Marin, Universiti Malaysia Sabah


    1. Menarik di Kota Kinabalu : 3D Wonders Museum @ Rumah Terbalik, Tamparuli
    2. Menarik di Kota Kinabalu : Borneo Ant House, Tuaran
    3. Menarik di Kota Kinabalu : Sungai Tagal Dolungan Sumbiling, Kimanis
    4. Menarik di Kota Kinabalu : Sabandar Leisure Ride, Tuaran
    5. Menarik di Kota Kinabalu : Sinilou Kibambangan Water Park, Penampang

    1. Menarik di Kota Kinabalu : Muzium Sabah - Kampung Warisan (Part 3)
    2. Menarik di Kota Kinabalu : Muzium Sabah - Galeri Keretapi (Part 2)
    3. Menarik di Kota Kinabalu : Muzium Sabah - Bangunan Utama (Part 1)
    4. Menarik di Sabah : Fish Spa Bombon Kampung Marakau, Ranau
    5. Menarik di Sabah : Arnab Village, Ranau
    6. Menarik di Sabah : Tagal Sungai Moroli, Kampung Luanti, Ranau
    7. Menarik di Sabah : Sabah Tea Garden Nalapak, Ranau
    8. Menarik di Sabah : Poring Hot Spring, Ranau
    9. Menarik di Sabah : Mandalipau White Water View & FishPond, Papar

Ju ada pergi beberapa tempat baru sepanjang 2019 ni tapi belum ada kesempatan share dekat blog. Insyallah siap nanti, Ju akan update dekat sini. Seriously, dekat Sabah ni macam-macam tempat best muncul. Belum dapat pergi yang satu, satu tempat yang lain lagi viral, bak cendawan tumbuh lepas hujan.

Seiring dengan masa; tempat-tempat best yang baru pun dihipsterkan namun masih mengekalkan penjagaan alam semula jadi tu. Proud to be Sabahan. Have a nice day kau orang ! Jumpa dekat next entri nanti 😘

17 comments:

  1. waaa. wishlist sekarang juga!
    thank u share babe.
    senang cari info lepas ni :)

    ReplyDelete
  2. Yeh yeh ! Akhirnya publish 👏

    Senangnya lah mo refer 😁

    ReplyDelete
  3. Nice sharing, and this blog is so beautiful. Very love it.

    ReplyDelete
  4. WOW.. SEMANGAT INI LAH YG KITA MAU, HAHAHA... THANK SHARING BABE AKU MAU JALAN2 LAH TEMPAT KAU PIGI NI, MCM ADA LG AKU BELUM PG NI HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Antara kita the bebeh, aku rasa ko la paling banyak round Sabah, namun talampau byk tempat best lagi muncul. So.. keep berjalan2 la kita mensusi mata. Gitooo ! =D

      Delete
  5. Menarik ni , boleh jalan2 cuci mata tenangkan hati.

    ReplyDelete
  6. Best kan duk sabah. makin byk tpt menarik. Fiza kalau diberi peluang ke sabah, Fiza nak duk lama kat kundasang. Suasana ala obersea gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ! ju pun, kalo ada rezeki lebih, mmg prefer Kundasang utk jadikan tmpt tinggal =D

      Delete
  7. wah nanti my sis konvo dekat KK so bolehla holiday sekali! hehe

    http://mylittlestoryi.blogspot.com/2019/07/do-you-listen-to-kdrama-ost.html

    ReplyDelete
  8. Kalau dapat ke Sabah, mesti best.. banyak tempat menarik..

    ReplyDelete
  9. kan... tetiba ja banyak tempat2 menarik di sabah nie..

    ReplyDelete
  10. Bykk sungguh..mmg Nnt akan pergi juga insyaAllah kali ni bawa laki n anak tq for the list babe

    ReplyDelete