Assalammualaikum ❤

Bermula dalam dunia seni sebagai penyanyi seterusnya pelakon dan kemudian sebagai pengacara, Dato AC Mizal kelihatan berkembang dari masa ke semasa dimana terkini beliau menceburkan diri pula menjadi salah seorang usahawan dalam industri makanan sebagai rakan kongsi bersama Pollo Mendi, fuhh !

Pollo Mendi merupakan pengendali restoran  penyedia makanan Arab dan Itali bersama beberapa menu khas makanan terbaik Malaysia tau dan telah pun beroperasi sejak 2015 lagi dan pada 2016 telah pun dirasmikan Y.B Dr Siti Mariah, ahli parlimen Kota Raja pada masa tu dan turut disaksikan oleh ahli parlimen Ampang Y.B Zuraida Kamarudin

Konsep gabungan unik ini adalah bertujuan memberi variasi pilihan makanan kepada seisi keluarga dalam suasana yang selesa

DATO AC MIZAL kini Rakan Kongsi Pollo Mendi 

Syarikat penyedia makanan Pollo Mendi (“Pollo Mendi”)  mengadakan majlis mengumumkan Dato AC Mizal sebagai rakan kongsi baharu yang akan bertangungjawab untuk membangun strategi pemasaran dan pembangunan jenama Pollo Mendi. Pollo Mendi diasaskan oleh En Mohd Fadzil Hashim merupakan usahawan yang terkenal dengan jenama pendidikan Brainy Bunch || USJ One City, Putra Height”Disamping menyajikan makanan “fine cuisine” yang sedap dan halal, tujuan penubuhan Pollo Mendi ini adalah untuk membantu golongan bumiputera untuk memiliki perniagan restoran mewah yang mampu milik”. 

"Pollo Mendi merupakan hasil kaji selidik yang telah dilakukan keatas restoran-restoran mewah yang kebanyakkannya adalah terlalu mahal untuk dimiliki oleh golongan bumiputera"
-Encik Mohd Fadzil | Pengasas Pollo Mendi-


Antara kelebihan tambahan Pollo Mendi  ialah semua makanannya dibekalkan sepenuhnya oleh “Central Kitchen” sendiri yang terletak di Puchong yang mempunyai sijil halal demi menjaga rasa dan kualiti makanan itu sendiri. Konsep ini akan memudahkan rakan niaga kerana mereka tidak pe3rlu menghabiskan masa untuk kepasar atau memasak barang mentah yang banyak. Dapur sentral ini menggunakan teknologi “Blast Freeze” dan “Blast Chill” bagi mengekalkan standard rasa dan kualiti makanan.


Selain dari Restoran, Pollo Mendi juga mempunyai ‘Food Truck’ dan akan melancarkan model ‘Kiosk’ untuk dikembangkan. Pollo Mendi juga kini memasarkan beberapa produk sejuk beku melalui rakan usahawan strategik.

Dengan bantuan Dato AC Mizal yang mempunyai pengaruh dalam pemasaran dan penjenamaan, Pollo Mendi akan berupaya berkembang dengan lebih baik. Dato AC Mizal kini mempunyai sebanyak 1.1 juta follower di Instagram dan mempunyai hubungan yang rapat dengan nama-nama terkenal di Malaysia.

"Faktor utama yang membuatkan saya bersetuju untuk menjadi rakan kongsi ialah kerana makanannya semua sedap dan halal. Faktor kedua adalah menyokong tujuan utama Pollo Mendi untuk membantu golongan bumiputera bagi memiliki restoran mewah pada harga mampu milik yang mempunyai sistem operasi yang tersusun"
-Dato AC MIZAL | Rakan Kongsi Baharu-


Sebagai Pengarah Pemasaran di Pollo Mendi tugas utama saya ialah bagi memastikan restoran Pollo Mendi ini akan mempunyai sekurang-kurangnya 50 cawangan dalam tempoh 5 tahun. Disamping itu kita juga akan melancarkan semula projek Rakan Usahawan Eeman RTE iaitu makanan berasakan ayam yang dimasak dalam 5 jenis masakan. Ini adalah salah satu inisiatif kita bagi membantu masyrakat diluar sana yang ingin mencari pendapatan sampingan.

Selain unik dari segi mengetengahkan variasi makanan Arab dan Itali, keunikan perniagaan Pollo Mendi ini juga adalah pemilik perniagaan boleh memilih untuk tidak terlibat dalam urusan harian dimana ianya akan di tadbir oleh pengurusan korporat Pollo Mendi sendiri.

Untuk makluman lanjut berkenaan peluang-peluang perniagaan bersama Pollo Mendi dan Eeman RTE sila hubungi Encik Fazli di talian 019-271 8445.

11 ulasan:

 1. Menu dia nampak ohsem dan mengancam..

  BalasPadam
  Balasan
  1. aah sis.. telan air liur ja la yg dekat sabah ni =D hope nanti buka cawangan di KK =)

   Padam
 2. oww baru tau apa tu Pollo Mendi hahaha..maklumla sha bru keluar dr gua ngeekk hahhaa

  BalasPadam
 3. Ada baca dalam FB tentang article ni tapi baru tahu lebih lanjut lepas baca post JunZie ini..

  BalasPadam
 4. terbaek.. mcm2 bisnes dato ac ni..

  ejulz follow sini. harap sudi follow http://ejulz.blogspot.com :)

  BalasPadam
 5. Wah terbaik bertuah jumpa orang terkenal kan..

  BalasPadam
 6. Wow! Semua menu nampak menarik tu. Tahniah DAC

  BalasPadam
 7. Tahniah DAC. Satu langkah berani dan patut dicontohi anak muda untuk memajukan diri dan negara. Konsep perniagaan pun mudah nampaknya tu.

  BalasPadam