Jom Iftar ! Buffet Selera Kampung | Restoran Tepi Laut Makan Street | Shangri-La's Rasa Ria Resort & Spa Kota Kinabalu

Assalammualaikum💕


Bagi kau orang yang tinggal sekitar Kota Kinabalu, Shangri-La's Rasa Ria Resort ni bukan suatu yang asing lagi dimana hotel bertaraf 5 bintang ni terletak dekat Pantai Dalit Tuaran. Apa yang kau orang MESTI TAHU ialah bulan Ramadhan kali ni merupakan tahun pertama Restoran Tepi Laut Makan Street milik Shangri-La's Rasa Ria Resort & Spa  ni menawarkan hidangan buffet dengan memberikan pilihan  terbaik bagi kau orang yang mencari hidangan buffet berkualiti dengan harga berpatutan dimana buffet dia orang ni bertemakan "Selera kampung" tau !


Jom Iftar ! Buffet Selera Kampung | Restoran Tepi Laut Makan Street | Shangri-La's Rasa Ria Resort & Spa Kota Kinabalu




Kalau kau orang bukan sahaja jenis "food hunting" tapi pada masa yang sama kaki selfie macam Ju ni, perlu juga kau orang tahu lokasi Restoran Tepi Laut Makan Street ni berhampiran kolam renang dan pantai so memang dia punya persekitaran aman damai dan sedap mata memandang sambil kau orang menikmati juadah yang disediakan tu. Paling best tu konsep restoran yang digunakan dekat sini ialah gerai makan jalanan dan jajaran restoran dalam bangunan rumah kedai dan bagi buffet berbuka puasa, setiap gerai dalam restoran ni menghidangkan sajian dari serata Asia. Terasa pergi ke bazar tapi dengan suasana yang lebih selesa, moden dan mewah kan gitu.

Salah satu gerai yang ada dekat sini ialah Gerai 'Curry House', dah nama kari mesti menu pun berasaskan kari seperti Kari Ikan, Ayam Goreng Berempah, Rendang Kambing dan sebagainya. Kau orang bebas nak pilih dan mencuba menu disetiap gerai ni tau. Turut disediakan dekat sini gerai Sabah Vegetables, Asian Grill, Roti House dan juga Noodles & Chinese BBQ.


Kambing Bakar bersama sos cendawan dan lada hitam adalah menu istimewa dari Restoran Tepi Laut  kepada  pengunjung, kau orang jangan hairan tau kalau ramai berbaris panjang nakkan Kambing Bakar ni sebab cara masakan yang sempurna menyerlahkan lagi hidangan ni, pergh  so kalau taknak terlepas; dapatkan buffet berbuka kau orang cepat-cepat. Selain tu, kau orang boleh dapatkan hidangan Ayam Pansoh, Ayam Percik, dan Ikan Bakar juga dekat sini.



Menu buffet dekat sini pun ada sentuhan resepi keluarga dari Chef De Cuisine, Roslan Adnan; iaitu hidangan Sambal Kelapa dan sebagainya. Malah beliau juga yang menyediakan Ikan Bakar tau. 


"Hidangan buffet berbuka puasa ini diberikan kawalan kualiti yang tinggi untuk menjamin kepuasan para pelanggan, hidangan sate yang pelbagai juga disediakan seperti Sate Ayam, Daging dan Kambing"
-Charlene Tan, Pegawai Eksekutif Komunikasi-



Bukan sahaja hidangan utama ni ada beberapa menu malah hidangan manisan pun macam-macam tau, bermula dari kuih muih tradisional Melayu hinggakah ke sajian pencuci mulut antarabangsa, fuh. Tak tinggal pencuci mulut aiskrim tu kiranya wajib ada, malah minuman pun pelbagai. Nak panas ke sejuk , manis atau tawar kau orang boleh pilih ikut keselesaan tekak. 

Harga Hidangan Buffet Buka Puasa "Selera Kampung" bagi dewasa adalah RM 158 manakala RM 50 pula untuk kanak-kanak bermula dari umur 6 hingga 12 tahun. Tambahan tu, Shangri-la Rasa Ria Resort menawarkan 2 tiket percuma untuk kau orang yang beli 3 tiket khas untuk Buffet Buka Puasa ni, bestkan ! So tunggu apa lagi, cepat-cepat book seat bersama yang tersayang. Berjemaah lagi baik, dapat jimat dekat situ dengan harga berpatutan dia orang ni




Sebarang pertanyaan atau tempahan kau orang boleh hubungi di talian 088 797 855 yang beroperasi dari 9 pagi sehingga 7 malam . Hidangan Buffet Buka Puasa, Restoran Tepi Laut Makan Street Shangri-La's Rasa Ria Resort Kota Kinabalu berlangsung dari 15 Mei 2018 sehingga 14 Jun 2018



Facebook : @ShangriLaRasaRiaResort
Instagram : @ShangrilarasariaresortTuaran
Laman Web : http://www.shangri-la.com
Sabahan Blogger ; www.curioustraveller.com / www.Jun-zie.com / www.miakassim.com / www.yatieowner.com /  www.lizaizara.com

Bazaar Ramadhan 2018, Latest Recipe | Le Meridien Kota Kinabalu

Assalammualaikum 💕


 Bazaar Ramadan 2018, Latest Recipe | Le Meridien Kota Kinabalu 

Masuk bulan Ramadan ni kalau tak singgah ke Bazar macam tak lengkap suasana bersungkai tu kan. Pendek kata, Ramadan dan bazar berpisah tiada, tak gitu. Biasa kalau kau orang pergi mana-mana bazar mesti jumpa macam-macam menu juga kan tapi kau orang perasan tak mesti menu tu hanya terikat kepada menu tempatan dan menu Western sikit tapi yang biasa kita jumpa dekat bazar ni kebanyakannya Lamb atau chicken Chop sahaja. Kau orang nak tak rasa suasana bazar yang menghimpunkan kepelbagaian menu tempatan, Asia dan Barat dalam satu tempat ?



Restoran Latest Recipe, Le Meridien mengetengahkan konsep bazar tau tahun ni, so kau orang yang nak suasana tempat makan selesa bersama keluarga atau rakan-rakan dengan 350 pilihan makanan berbeza, kena datang sini ! Antara tarikan menu Sungkai Buffet di Latest Recipe ni ialah

  • 13 Gulai Kawah Adik Beradik ; Hidangan gulai kawah ni salah satu yang menonjol bagi Ju masa datang ke Restoran Latest Recipe. Terasa macam berada di perkampungan dengan suasana lebih moden. Sesuai dengan nama dia, 13 buah kawah di bariskan dekat hujung berhampiran pintu keluar masuk Le Meridien, dimana dalam kawah tu terdapat pelbagai jenis makanan yang terdiri dari menu berasaskan makanan laut, daging, ayam dan sayur yang dimasak mengikut citarasa tempatan. Manakala untuk nasi biasa dan nasi Briyani pula diletakkan dalam bekas kukus di kiri dan kanan penghujung 13 Gulai kawah ni, fuhhh !



  • Sup GearBox ; Atau dikenali Sup Kaki Lembu. Gearbox yang ditawarkan dekat Latest Recipe ni baik kau orang ambil satu saja tau sebab kaki lembu dia orang besar gedebak ! sesuai untuk makan 2 atau 3 orang. Kalau dah saiz besar tentulah puas hati juga hirup lemak dalam tulang tu, haha. Tapi jangan pula kau orang hirup kalau dah maklum kesihatan tu tak boleh terlampau makan daging tau, sebab sup gearbox ni memang kaya dengan lemak dia. Paling best semua daging sup gearbox yang melekat dekat tulang tu mudah nak pisahkan dari tulang. Thumbs up Latest Recipe !
  • Roast Lamb ; Nak bagitau kau orang kambing panggang yang disediakan Restoran Latest Recipe ni masa Ju pergi sana tak sampai 2 jam tau dah clean and clear oleh pengunjung ! perghhh. Ju nak rasa masa trip kedua kambing panggang disediakan tapi perut full pula haha. So bagi kau orang yang terlepas macam Ju ni, jangan risau sebab Latest Recipe sediakan 2 ekor kambing panggang setiap hari. Paling baik, kau orang booking awal seat dengan pembelian Voucher Buffet Sungkai so tak payah risau,  kau orang akan dapat rasai semua menu di Latest Recipe ni termasuklah kambing panggang atau Roast Lamb ni



A post shared by Junzie (@jun.zie) on



A post shared by Junzie (@jun.zie) on

  • Local Live Station Stall ; Apa yang kau orang boleh dapat dekat deretan stesen gerai tempatan ni pula ialah sudah tentu makanan tempatan seperti Satay, Chinese Delight, Lok Lok, Mee Kuah, Signature Asian, Nasi Lemak dengan secara live kau orang dapat tengok cara penyediaan makanan yang ditawarkan dekat sini. Bagi menu Satay, Latest Recipe menyediakan ruangan dekat luar Le Meridien untuk bakar-bakar, so Satay yang kau orang dapat dari stesen Satay tu memang fresh panas-panas tau. 
  • Dessert Wonderland ; Yes ni memang my TOP favourite Ju sebelum 13 Gulai Kawah Adik Beradik dekat atas tu. So in love sangat dengan konsep warna warni yang digunakan. Dah nama dia Dessert Wonderland kan, kau orang boleh dapatkan macam-macam jenis pencuci mulut disini bermula dari macaroon, aneka kek puding, gula-gula, marshmallow dengan Coklat Fondue. Jika kau orang cari pencuci mulut yang tak sejuk pula, pun ada juga dekat sini seperti Bubur Kacang Merah, Bubur Keladi, Bubur Kacang Hijau, Bubur Pisang dan Bubur Beras Pulut Hitam. Bagi sejuk pula, Latest Receipt sediakan White Fungus with Longan, Buko Pandan dan Sea Coconut, fuhh ! Banyak lagi tau selain ni, memang layaklah letak Dessert Wonderland untuk bahagian pencuci mulut ni 



Buffet Sungkai bersama Le Meridien sepanjang Ramadan ni kau orang boleh dapatkan harga RM 138 seorang, berbaloikan !  Menariknya lagi jika kau orang plan nak bawa berjemaah keluarga dan rakan, kau orang purchase 20 Prepaid Voucer dapat 1 Voucer percuma tau. Di mana harga asal bagi buffet ni ialah RM 168 seorang dewasa dan RM 80 bagi kanak-kanak berumur 6 tahun sehingga 12 tahun. 

Sekali lagi Ju nak bagitau, 5 menu ni antara tarikan Restoran Latest Receipe sepanjang Ramadhan ni dan terdapat 350 menu lagi tau menanti kau orang dekat sini. Dapatkan maklumat lanjut mengenai Bazaar Ramadhan, Restoran Latest Recipe dibawah ni dan Ju selitkan juga peta lokasi Le Meridien Kota Kinabalu untuk rujukan kau orang 😎


No tel : 088 322 222

Dapur Berapi bersama Selebriti Chef Ismail, Promenade Cafe | Promenade Hotel Kota Kinabalu

Assalammualaikum 💕


Junzie bermimpi jumpa Selebriti Chef Malaysia, Dato' Chef Ismail Ahmad ?? TIDAK ! ini betul betul. Dan kerana itu, semakin lebarlah senyuman Ju menempuh sesi Dapur Berapi dan baki seharian puasa di penghujung hari ke 5 Ramadhan ni



Dapur Berapi bersama Selebriti Chef Ismail, Promenade Cafe | Promenade Hotel Kota Kinabalu

Dato' Chef Ismail Ahamd atau lebih dikenali sebagai Chef Ismail, dibawa khas oleh pihak Promenade Hotel Kota Kinabalu untuk melihat dan merasa sendiri hidangan Melayu eksklusif sentuhan beliau di Promenade Cafe sempena bulan Ramadhan ni. Di inspirasikan dari resepi tradisional dan makanan menu asli Melayu, Chef Ismail sangat dikenali dalam penyediaan menu warisan Melayu dimana beliau mengekalkan resepi tradisional dalam bidang kulinari agar tidak hilang ditelan zaman dan kekal diwarisi sehingga generasi seterusnya


Berasal dari perkampungan Melayu di Negeri Sembilan, Chef Ismail hadir di Promenade Kota Kinabalu dengan memulakan sesi memasak dari salah satu daripada 17 jenis menu sentuhan beliau iaitu "Nasi Ulam Chef Ismail" dimana turut hadir menyaksikan sesi Dapur Berapi ni ialah Yang Berbahagia Datuk Dr Yeo Boon Hai, Datuk Bandaraya Kota Kinabalu di Promenade Cafe yang beroperasi 24 jam sehari

Sesi ni kemudiannya dimeriahkan lagi dengan "Cabaran Masakan Istimewa" antara tetamu kehormat; Datuk Bandaraya Kota Kinabalu dengan artis tempatan; Tian Long dimana peserta kena follow menu yang disediakan oleh Chef Ismail diawal tadi berkenaan "Nasi Ulam" tu tapi kalau ada versi sendiri pun lagi baik asal rasa tu masuk dekat tekak. Beberapa moment mencuit hati antara 2 peserta ni dapat juga Ju tengok apatah lagi bila bab bertanding ni dilihat oleh Selebriti Chef Ismail sendiri. Kalau Ju confirm ketar-ketar tangan tu, yala dah pakar makanan kot tengah tengok apa kau orang tengah buat haha.



Keputusan dinilai oleh 3 orang juri memihak kepada Datuk Bandaraya Kota Kinabalu, Datuk buat versi "Nasi Ulam Datuk Mayor" gitchuu sebab Ju tengok pun memang berbeza rupa dan rasa dari "Nasi Ulam Chef Ismail". Tahniah Datuk


Sesi Dapur Berapi diakhiri dengan berbuka puasa di Buffet Sungkai Promenade Cafe dengan tawaran hidangan mewah Ramadhan lebih daripada 200 menu termasuklah 17 jenis menu sentuhan eksklusif dari Selebriti Chef Ismail sendiri iaitu
  • Gulai Lemak Telur Itik
  • Asam Pedas Ikan
  • Ayam kurma
  • Ayam percik Kelantan
  • Bubur Lambuk
  • Daging Bakar Air Asam kerisik
  • Daging Masak Hitam
  • Kerabu Mangga Rebung
  • Kerabu Pucuk Paku & Taugeh
  • Ketupat Sotong
  • Laksa Asam
  • Lawar Jantung Pisang
  • Lemak Cili Padi Daging Salai
  • Nasi Minyak
  • Nasi Ulam Chef Ismail
  • Sambal Udang
  • Air Bandung Chef Ismail

Lawati & Follow IG ATAU FB @Jun.zie untuk lebih photo & video

Manakala bagi pihak Promenade Kota Kinabalu sendiri juga turut menawarkan hidangan eksklusif mereka menerusi sentuhan dari Chef Promenade Cafe ; Mohd Firdaus Abdullah iaitu

  • Kari Kepala Ikan
  • Asam Pedas Ekor / Oxtail Asam Pedas ala Promenade
  • Udang Masak petai
  • Coconut Milkshake
Hidangan eksklusif ni kau orang boleh peroleh sepanjang Ramadhan ni dengan harga RM 138 untuk dewasa dan RM 69 bagi kanak-kanak berumur 6 sehingga 12 tahun

"Selain menyediakan menu semasa bulan Ramadhan, pihak Promenade Cafe juga menawarkan hidangan Buffet Hari Raya Pertama dan Kedua sempena perayaan Aidilfitri yang menjelang tiba kelak pada bulan Jun 2018"

"Jika anda merancang untuk Ramadhan Iftar, Sahur atau majlis sempena Hari Raya Aidilfitri, usah risau ; biarkan kami menguruskan segalanya untuk anda sementara anda meluangkan masa bersama keluarga dan rakan di Promenade Cafe mahupun di tempat anda sendiri sama ada pejabat atau rumah"
-Encik Hafizan Wong, Pengurus Besar-

Catering Hotline
088 251 415
ATAU 
Email butiran tempahan ke
Sales@Promenade.com.my 

Nak solat selepas usai berbuka puasa ? Promenade Kota Kinabalu menyediakan ruang kepada kau orang di Bilik Teratai aras 2. So nasihat Ju untuk kau orang diluar sana, jika plan nak berbuka puasa atau nak buat apa pun tempahan dengan Promenade Cafe pastikan direct hubungi 088 252 396. Awal lagi baik tau. 

Majlis Bersungkai bersama Adik-Adik dari Rumah Anak Yatim Tambunan & Rakan Media | Promenade Hotel Kota Kinabalu

Assalammualaikum💕


Majlis Bersungkai bersama Adik-Adik dari Rumah Anak Yatim Tambunan & Rakan Media | Promenade Hotel Kota Kinabalu

Berkongsi kehadiran Ramadhan yang penuh barakah pada tahun ni dengan anjuran Promenade Hotel Kota Kinabalu, Ramadhan kedua Ju berpeluang menghadiri majlis berbuka puasa bersama anak-anak yatim dari Rumah Anak Yatim (RAY) Tambunan dimana malam sebelumnya adik-adik ni telahpun stay dekat sini, sesuai lah kan sebab jarak Tambunan ke Kota Kinabalu ambil masa 2 jam, penat adik-adik kita kalau ulang alik huhu. Terdiri dari 24 kanak-kanak, waktu bersahur pula adik-adik kita ni  bersahur dengan Buffet Sahur yang disediakan oleh Promenade Hotel Kota Kinabalu, alhamdullillah. Majlis berbuka puasa hari kedua Ramadhan ni juga turut dihadiri oleh rakan-rakan media cetak dan media sosial || 18 Mei 2018, Kota Kinabalu Sabah



Bersama Promenade Hotel, adik-adik dari RAY ni didedahkan dengan Hotel Educational Tour dengan objektif memupuk minat mereka dari awal untuk menyertai industri perhotelan sebaik berada dalam bidang kerjaya. Lawatan singkat ni bermula dengan pemeriksaan bilik ke bilik yang telah disediakan, melihat pejabat dan kaunter depan, dapur utama, bahagian keselamatan, Kejuruteraan, Housekeeping, bahagian Pastri dan Promenade Club Floor/Lounge


Sewaktu Majlis Sungkai di Promenade Cafe, kelihatan senyuman manis di wajah adik-adik ni dan pada masa yang sama dimana perut masing-masing hadirin pun siap mampat dengan pelbagai hidangan yang disediakan oleh pihak Promenade Hotel, series sampai Ju sendiri tengok pada mula tu tak tahu nak pilih mana satu untuk menu heavy Ju berbuka sebab kiri kanan semuanya menyelerakan !



Menikmati setiap menu berbuka, usai makan adik-adik dari RAY turut diraikan juga dengan menerima sebotol Biskut Pelangi dan Duit Raya dari pihak Promenade Hotel Kota Kinabalu diwakili oleh Ms Anita Chung, Pengarah Jualan dan Pemasaran bersama Encik Hafizan Wong, Pengurus Besar. Manakala rakan-rakan media pun dapat juga tau biskut pelangi meriah tu 😋 Ju tak sampai hati nak buka sebab comel sungguh botol cookies ni !



Apa yang kau orang perlu tahu bagi setiap persediaan menu mewah di Promenade Hotel Kota Kinabalu ni disediakan sepenuhnya oleh team Master Chef tau, fuh. Selain dari kambing panggang, menu popular Buffet Sungkai juga melibatkan lebih 200 jenis hidangan mewah sempena Ramadhan dengan turut menawarkan International Buffet Dinner bermula dari RM 138 seorang, menampilkan selebriti Chef Ismail dimana beliau akan hadir pada esok 21 Mei 2018 (Isnin) dengan menawarkan 17 jenis hidangan eksklusif beliau. Bersama tu juga, Promenade Cafe turut menghidangkan menu tersendiri mereka yang terdiri dari  minuman Coconut Milkshake manakala Ekor Asam Pedas ala Promenade, Udang Masak sambal Petai dan Kari kepala Ikan bagi makanan dari Chef Mohd Firdaus Abdullah. Dan apa yang kau orang perlu tahu juga kalau nak menunaikan Solat sunat Terawih dekat sini pun boleh, Promenade Hotel sediakan tempat solat so kau orang boleh pergi dekat  tingkat 2, Teratai Room.

Menurut  Encik Hafizan Wong, Restoran Halal Dynasty Chinese juga menyediakan pilihan menu set Sungkai  dari harga RM 68 seorang minima 5 orang dan ke atas atau kau orang diberi pilihan juga untuk tempah secara berasingan.


Sepanjang bulan Ramadhan ni, Promenade Hotel menyediakan Buffet Sahur yang mana bermula dari jam 12 tengah malam sehingga ke 4.30 pagi dengan harga RM 50 seorang di Promenade Cafe

And yes untuk info kau orang juga, Premium Ramadhan Dessert kembali pada pada tahun ni atas permintaan tinggi tau ! Pencuci Mulut Ramadhan ni disediakan sepanjang Ramadhan dan kau orang boleh dapati atau nak take away juga pun boleh bermula dari jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam di Deli Corner

Jika kau orang plan nak buat Iftar Ramadhan, Sahur atau Hari Raya bersama keluarga dan rakan-rakan tak kisah lah dekat Hotel Promenade atau kau orang plan nak buat dekat Ofis atau rumah kau orang sendiri, boleh dapatkan servis katering dengan Promenade Hotel ! Mudahkan ? Apatah lagi dengan pelbagai tawaran menu dari Promenade, kau orang just entertain luang masa dengan family dan rakan. Surely best !


Ju nak kongsikan dengan kau orang juga disini set menu Sungkai yang ditawarkan oleh Restoran Dynasty Chinese, Promenade Kota Kinabalu kepada pelanggan dia, so bolehlah kau orang rancang lebih awal kan sekiranya nak bawa mereka yang tersayang berbuka bersama.

Sungkai Set menu A
RM 68 Seorang (minima 5 orang ke atas)
  • Fish Maw Soup with Crab meat
  • Roasted chicken with shredded mango & Thai sauce
  • Braised Beancurd skins with vegetables
  • Steamed fish fillets with garlics sauce
  • Wok fried sliced beef with BBQ sauce
  • Pan fried egg plants with minced chicken & salted fish
  • Szechuan style fried mixed seafood
  • Steamed white rice or fried noodles
  • Chilled longan with white beancurds

Sungkai Set menu B
RM 68 Seorang  (minima 5 orang ke atas)
  • Thai tomyam seafood soup
  • Sweet & sour fish fillets
  • Deep fried beancurd skin rolls with mayonnaise
  • Crispy roasted chicken with prawn crackers
  • Fried lamb with mongolian sauce
  • Szechuan style braised beancurd
  • Fried seasonal vegetables with garlic
  • Steamed white rice or fried rice
  • Fresh local seasonal fruits

*Includes a plate of "kurma" or Malay kueh & a glass of selected Soft Drink*


Dapatkan maklumat lanjut sekarang di 


Promenade Cafe in Kota Kinabalu Tel : (60) (88) 252 396 / 265 555 Ext : 5107
Catering online : 088 251 415 atau email ke
Sales@promenade.com.my

International Menu Includes Fan Favorites from Around the Globe | Hard Rock Cafe Announces 2018 World Burger Tour Lineup

Asslaammualaikum & Hi !


International Menu Includes Fan Favorites from Around the Globe | Hard Rock Cafe Announces 2018 World Burger Tour Lineup


Bon Voyage ! Hard Rock's World Burger Tour is back and ready to take guest's taste buds on an international flavor experience. World Burger Tour, a limited-time offering of Hard Rock Local Legendary Burgers inspired by the taste and flavors from cafe locations around the world, hits table at participating Hard Rock Cafe locations worldwide beginning May 2 and continues through June 29





"It's incredible we're able to showcase Hard Rock's Local Legendary Burger collection and the authentic ingredients that makeup each burger for the fourth year in a row"
"For a limited time, guest can enjoy the signature flavors from some of the world's most eclectic cities like Hong Kong and Dubai at their local Hard Rock"
-Dave Sidhu, General Manager-


Hometown Heroes ; this year more than four local burgers were evaluated by Hard Rock's culinary team with crowd favorites added to the 2018 World Burger Tour lineup. Throughtout May and June, Hard Rock Cafe menus will feature World Burger Tour offering such as,

Date Burger, Dubai UAE : a classic burger patty enhanced with Hard Rock's rich date chutney, diced dates and softened cream cheese, topped with crisp lettuce and vine-ripened tomato served with fries







Satay Burger, Singapore :  am all beef patty on a sweet and crunchy trip, featuring a combination of Asian peanut sauce, cool cucumber planks, arugula and sriracha mayo served with seasoned fries





Sweet and Sour Burger, Hong Kong, China : a classic burger patty topped with grilled pineapple, crunchy fried onions, bell peppers and crisp lettuce drizzled with Hard Rock's house-made sweet and sour sauce served alongside seasoned fries





Tandoori Spiced Chicken, Mumbai India : a seasoned chicken paty with fresh mint mayo, Monterey jack cheese and crisp cucumber plank topped with iceberg lettuce served with seasoned fries and mint mayo for dipping




Just like the artist whose memorabilia lines the walls at Hard Rock locations worldwide, the burgers served at Hard Rock Cafe are nothing short of "Legendary". All local Legendary Burgers feature the highest quality meats, fresh ingredients, savory sauces and rich melted cheeses paired with the ultimate sidekick - Hard Rock's Savory Artisan french fries. Throughout World Burger Tour, each frenchy fry selection is paired with a complementary signature dipping sauce



As part of the World Burger Tour menu, Hard Rock Cafes will also showcase the brand's world -famous beverage menu made up of refreshing cocktails and non-alcoholic options including ;

Rockin Fresh Rita - a mixture of silver tequila, fresh lime juice, agave nectar served in a glass with a slighty spicy salt rim
Classic Caribbean Mojito - a classic favorite with a little extra jazz ! Light rum, fresh mint, lime juice and sparkling soda topped with a premium aged rum floater and a sprinkle of powdered sugar
Passion Fruit Mai Tai - a Tiki classic invented in the 1940s in California ! spiced rum, passion fruit and a blend of traditional Tiki flavors
Passions Fruit Punch - a refreshing blend of orange juice, passion fruit and ginger ale




More information on Worls Burger Tour and to contact your local cafe for menu details, please visit 

WEB : www.hardrock.com / info@hardrockcafe-kk.com
INSTA : @Hardrockcafekk
FACEBOOK : @Hardrockcafekotakinabalusabah

Operation Hours
Sunday - Thursday (11:30 am - 02:00 am)
Friday - Saturday/Eve of Public Holidays (11:30 am - 03:00 am)
088 - 273 952 / 273 953 / 273 954 / 273 956

Rock Shops 10:00 am onwards OPEN 7 days
Dining 11:30 am - 10:30 pm OPEN 7 days

Jom Makan | Hilton Kota Kinabalu, Sabah

Assalammualaikum & Hi There !


Jom Makan | Hilton Kota Kinabalu, Sabah
Delicious Iftar Offering to Break-fast through the Holy Month of Ramadhan

Celebrate the month of Ramadhan with Hilton Kota Kinabalu in it's "Jom Makan" Iftar Buffet dining from 17th May until 14th June 2018 at Urban Kitchen || Sabah Malaysia : 04th May 2018



A post shared by Junzie (@jun.zie) on


Break-fast with plentiful array of local and international selections such as as chicken in spicy tomato sauce, chicken and beef satay and the signature dishes: the venison "rendang" and spicy-sour lamb shank in its traditional Malay section while the Indian section features the highly sought after "Murgh Makhani", "Paneer kadai", and "Lamb saagwala". Popular selections in the Chinese section include Shanghai shrimp and seafood dumplings, hot and sour Szechuan soup, Loh Mai Kai, roasted barbecue chicken and sesame roasted duck

The main attractions throughout the fasting month are the grilled selections such as the roasted beef prime ribs on the bone, barbecued marinated beef spare ribs including Middle Eastern favourites such as whole lamb on spit, "Baklava" assortment and "om ali"



A post shared by Junzie (@jun.zie) on


Emphasizing the Ramadhan offer is the "Warung Balik Kampung", an outdoor stall that is set up at the hotel's port cochere and designed to mimic a coffee shop typically found in traditional villages. Serving a array of Durian themed delicacies such as the king of fruits , Durian ice cream, Durian Fritters adn others on a rotation and availability basis, the stall is aimed at providing patrons an experience akin to being in an actual hut-like establishment where they can enjoy the daily selections on display or simply relax to a glass of Teh Tarik

The hotel's "Jom Makan" Iftar buffet is available from 6.24 pm until 10.30 pm at RM 158 nett per adult. Children below the age of five years old eats for free while those under 12 years old enjoy 50% discount

Save more by grabbing teh early bird offer available until 14th May 2018 at RM 128 nett per person. For discounts on the non-early bird special price, enjoy 25%  off your total bill in a single receipt when dining in a table of 10 adults and above or 15% off when paying using selected Malaysian issued credit cards



A post shared by Junzie (@jun.zie) on



For further inquiries or reservations on the hotel's Ramadan offer, please call 088 356 056 or email KotaKinabalu_fnb@hilton.com


Facebook : @https://ms-my.facebook.com/hiltonKK/
Instagram : https://www.instagram.com/hiltonkotakinabalu/
Web : www.Hilton.com