Carian dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

Assalammualaikum💕


"Aktiviti membeli belah selalunya meningkat semasa musim perayaan dan Tahun Baharu Cina juga tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri  Tahun Baharu Cina yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke seluruh Malaysia dan komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan"
-Ian Ho | Pengarah Urusan Serantau Shopee-

Shopee terus meningkatkan prestasi platform dan menjadi destinasi e-Dagang pilihan dengan pelbagai kategori produk seperti elektronik, keperluan rumah, kesihatan dan kecantikan, keperluan bayi dan permainan, fesyen dan alat kecergasan. Platform ini direka khusus untuk rantau ini dengan memeberikan pengguna pengalaman membeli belah yang mudah, selamat dan cepat dengan sokongan pembayaran dan logistik yang kukuh

Shopee sebuah syarikat SEA mula dilancarkan di Singapura sejak 2015 dan telah berkembang ke Malaysia, Thailand, Taiwan, Indonesia, Vietnam dan Filipina. SEA merupakan peneraju dalam industri hiburan digital, E-dagang dan perkhidmatan kewangan digital di rantau Asia Tenggara dan Taiwan. Misi SEA adalah untuk menaiktaraf kualiti kehidupan pengguna dan perniagaan kecil menerusi penggunaan teknologi dan telah disenaraikan di Bursa Saham New York (NYSE) dengan simbol SE.

Carian dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina dan trend E-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee, platform E-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang bersama Shopee pada 15 Januari lalu yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan bernilai lebih dari RM 1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena perayaan Tahun Baru Cina

Carian dan pembelian paling popular sempena Tahun Baru Cina bagi tahun 2018 ini kau orang boleh rujuk menerusi kategori berikut 




Carian Tertinggi Menggunakan Kata Kunci
  1. Pakaian Wanita : Blaus, Jeans, Gaun Panjang, Gaun Pendek, Cheongsam
  2. Mobil & Gajet : iPhone, Samsung, Jam Pintar, Xiaomi
  3. Permainan, Kanak-kanak & Bayi : Pakaian Budak Perempuan, Pakaian Budak Lelaki, Pakaian Bayi, Tommee Tippee
  4. Kasut Wanita : Kasut, Kasut sukan, Kasut jenis Wedges, Sandal
  5. Beg Wanita : Beg Sangkut, Beg, Dompet, Beg Galas





Pembelian Paling Popular 
  1. Kasut Wanita : Kasut Terbuka
  2. Permainan, Kanak-kanak & Bayi : Set pakaian bayi
  3. Perhiasan Rumah : Set hadiah Tupperware
  4. Kesihatan & Kecantikan : Set Solekan Mata Tahun Baharu Cina
  5. Runcit & Haiwan Peliharaan : Kitkat Edisi Khas


Berita baik untuk kau orang, Kempen Wang Bersama Shopee dilanjutkan sehingga 25 Februari 2018 tau ! Yeah ada masa lagi nak join ni. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM 8,888




Seterusnya Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari 2018 yang akan menyediakan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, DELL dan LENOVO. Haa best kan ! 

Tunggu apa lagi ?? Jom layari WWW.SHOPEE.COM.MY ATAU muat turun aplikasi SHOPEE secara percuma menerusi App Store atau Google Play di tablet mudah alih kau orang sekarang !

Newly Refurbished Dynasty Chinese Restaurant | Media Tossed Healthy Prosperity "Yee Sang" To Good Fortune | Promenade Hotel Kota Kinabalu

Assalammualaikum 💕

Chinese New Year celebrations is never complete without the partaking of the traditional auspicious salad dish known as "Yee Sang". To kick start the 2018 Chinese New Year, Promenade Hotel Kota Kinabalu shared a customary tossing of "Yee Sang" session with members of the press led by the hotel's Managing Director - Tan Sri Yee Ming Seng before indulging in a tantalizing medley of Must-Try halal signature Dim Sums specially prepared by the Hotel's Executive Chef Alvin Tan and his team of Master Chef's at its Newly Refurbished Dynasty Chinese Restaurant || Kota Kinabalu, 13th February 2018

Credit : Facebook Promenade Hotels & Resort


Newly Refurbished Dynasty Chinese Restaurant | Media Tossed Healthy Prosperity "Yee Sang" To Good Fortune | Promenade Hotel Kota Kinabalu

The event earlier saw a simple ribbon cutting ceremony by Tan Sri Yee Ming Seng to signify the soft opening of the Newly Refurbished Dynasty Restaurant - just in time to welcome 2018 Chinese New Year

"Tables at Dynasty Restaurant were booked like hot cakes for the upcoming Chinese Reunion Dinner on Thursday, 15th February 2018. However, we're still accepting bookings and serving the same Reunion Dinner Set Menus at Bougainvilla Room (1st Floor), Promenade Hotel Kota Kinabalu"

"One great news in conjunction with the soft opening is that we'll be giving a 20% Discount on total Food & Beverage Bill from Monday, 19th February 2018 until Tuesday, 13th March 2018. It's a 'Chinese New Year Gift' for all supportive diners" 
-Anita Chung | Group Director of Sales & Marketing-


A post shared by Junzie (@jun.zie) on



Due to its past overwhelming response, Chef Alvin and his team will continue to serve this year's "Yee Sang" condiments with healthy Olive Oil to usher in Good HEALTH, Fortune, Luck, Wealth, and Longevity throughout the year

Besides the Healthy Prosperity "Yee Sang", which is available for takeaways until 2nd March 2018, the media were also given a chance to sample the Must-Try range of Dim Sums made available from the 1st to 3rd Day of the Chinese New Year (16th - 18th February 2018) from 07:30 am to 02:30 pm at the Rafflesia Grand Ballroom 1st Floor Promenade Hotel Kota Kinabalu. Thereafter, Dim Sum will continue to be served at Dynasty Restaurant from 11:30 am to 02:30 pm on weekdays and 07:30 am to 02:30 pm on Saturday and Sunday



The list of highly recommended Dim Sums by Dim Sum Chef Arthur Chew Foo Chung is as follows:
  • Supreme Steamed Dumplings Topped with Baby Abalone
  • Steamed BBQ Chicken Buns
  • Steamed Crystal Prawn Dumplings
  • Steamed Crystal White Fungus Dumplings with Baby Abalone
  • Deep fried Yam Puffs with Minced Chicken
  • Deep fried Prawns Wrapped with Beancurd Skin and Topped with Cheese
  • Traditional Steam Chicken and Prawns Dumpling
  • Rice Noodles Stuffed with BBQ Chicken or Shrimp with Spring Onions
  • Dynasty Restaurant's Signature Fried Rice
  • Seasonal Vegetables
  • Chilled Sago Cream with Mango and Pomelo

Apart from Prosperity "Yee Sang" and Hong Kong Style Halal Dim Sum, the hotel's Halal Dynasty Chinese Restaurant is also serving a host of Chinese New Year Set and Ala Carte Menus. 



2018 Chinese New Year Calendar of Events |  Promenade Hotel Kota Kinabalu

  • Promenade Cafe : 
  1. Eve of Chinese New Year (15th February 2018) - Buffet Dinner at RM 138/person [RM110/person for the 1st 50 bookers]
  2. Chinese New Year Day (16th February 2018) - Buffet High Tea at RM80/person & Buffet Dinner at RM98/person
  • Rafflesia Grand Ballroom 1st Floor (16th - 18th February 2018) : From 07:30 am to 02:30 pm
  • Dynasty Chinese Restaurant :

  1. Prosperity "Yee Sang" (1st February - 2nd March 2018) : From RM88 onwards, available for takeaways
  2. Eve of Chinese New Years (15th February 2018) : A choice of Set Menus for 5 persons at RM788 per table and 10 persons at RM1,188 per table
  3. Prosperity Chinese New Year (16th February - 2nd March 2018) : A choice of Set Menus for 5 persons at RM688 or RM888 per table and 10 persons at RM1,188 OR rm1,688 per table
  4. Special Ala Carte Menu (16th February - 2nd March 2018) : From RM20 and above



  • Hotel Lobby :
  1. Huang Poh Lo (N.Poolohgasingam @ Polo) an Indian Chinese Calligrapher from 08:00 am to 11:00 am on 16th February 2018
  2. Lee Kiongi Lion Dance Troupe from 09:30 am to 10:30 am on 16th February 2018
  3. Special Appearances by God of Fortune and Puppy Mascot on 16 February 2018 from 08:30 am to 12 noon

For current, ongoing and upcoming Food and Beverages promotional details at the Promenade Group of Hotels,
call :

Promenade Cafe in Kota Kinabalu : Tel 60 88 252 396 / 265 555 Ext : 5107

Cafe@Se7en in Tawau Tel : (60) (89) 982 910
Peppers Cafe in Bintulu Tel : (60) (86) 858 888 

Cegah Miss V berbau dengan SIS PERAPAT

Assalammualaikum 💕

Bau tak sedap pada Miss V ni bukan perkara remeh, selain dari kecantikan luaran, penjagaan dalaman juga sangat penting. Bagi yang belum kahwin, ini bukan untuk kakak yang dah kahwin saja tau, ini untuk kesihatan luar dalam kau orang. Jadi wajib tahu ! Miss V sangat sensitif dengan perubahan persekitaran dimana perubahan ni mungkin disebabkan tindakan kau orang yang pandang rendah dengan kebersihan diri atau penggunaan produk kebersihan yang tak sesuai dengan Miss V. Auch !




Bila mana ketidakselesaan berlaku pada Miss V, contoh seperti masalah kegatalan, keputihan yang berlebihan, bengkak, berbau, sekaligus akan menggangu dan memberi kesan pada keyakinan diri kau orang. Dimana kesan paling teruk jangkitan kuman terhadap saluran fallopian dan menyukarkan kau orang untuk mendapatkan si kecil. Hukhuk. Nahuzubillaminzalik !


Cegah Miss V berbau dengan SIS PERAPAT

Keputihan adalah masalah yang kerap Ju dengar dikalangan wanita apatah lagi bagi mereka yang sedang hamil atau selepas bersalin. Alhamdulillah setakat ni Ju tak pernah lagi alami keputihan, mungkin bergantung juga kot dengan hormon kau orang sebab pernah Ju baca keputihan juga dialami golongan yang belum berkahwin. Biasanya cara nak hilangkan keputihan ni kau orang akan berbalik pada alternatif moden dengan rujuk doktor, namun jika masih gagal kau orang akan cuba pula kaedah tradisional. Dengan kesibukan harian dan masa yang terhad, pasti kau orang tak tahu cara nak dapatkan perubatan tradisonal kan. Apatah lagi menyediakan bahan-bahan yang diperlukan. 

Ju share dengan kau orang cara nak hilangkan keputihan beserta masalah lain yang kau orang hadapi berkenaan bahagian intim wanita ni dengan satu produk pencuci Miss V lengkap dengan rawatan organik. Bila melibatkan bahagian sensitif ni kenalah ambil berat pada jenis dan kandungan sesuatu produk tersebut sebelum amalkan. Ya la part berharga tu kena deserve the best untuk kesihatan kau orang. Kau orang boleh baca review dari Blogger Zati  mengenai Masalah intim wanita punca Miss V gatal   


Dengan gabungan formulasi ekstrak manjakani, sireh dan aura 7 bunga. SIS PERAPAT insyallah membantu menyelesaikan masalah kau orang. Menitikberatkan penggunaan 100% bahan semulajadi serta diiktiraf dengan lulusan KKM, setakat ni kebanyakan testimoni pelanggan sangat berpuas hati dengan kelebihan yang dia orang dapat dengan mengamalkan SIS PERAPAT yang bernilai RM59.00 sebotol (50ml). Kelebihan camana tu ? Haaa baca sini siap Ju senaraikan lagi cara nak guna 💋 


Kelebihan :
  • Extra wangi dan extra grip
  • Menghilangkan kegatalan, membunuh bakteria dan kulat
  • Merawat keputihan dan mengetatkan faraj
  • Memberikan kesan bonus menaikkan keghairahan
  • Memulihkan luka selepas bersalin
  • Mencerahkan celahan
  • Memberi haruman berpanjangan dan mencegah kegatalan
  • Boleh digunakan oleh ibu hamil
  • 100% semulajadi dan selamat digunakan

Cara Penggunaan :
  1. Selepas mencuci bahagian feminin, lap dan keringkan
  2. Semburkan SISPERAPAT pada jarak 15cm, seeloknya spray dalam keadaan duduk mencangkung
  3. Tidak perlu keringkan selepas sembur, biarkan ia bertindak memerangkap kuman serta mencegah bau
  4. Boleh disembur bila-bila masa, takda masa terhad

Siapa boleh guna ? :

  • Si dara
  • Wanita hamil
  • Wanita berkahwin
  • Si teruna boleh guna sebagai produk nyahbakteria bila gunakan tandas jenis duduk

Haa bukan saja membantu menyelesaikan masalah intim wanita malah produk ni boleh digunakan juga sebagai nyahbakteria, boleh singgah baca artikel sini Guna SIS Perapat untuk merapatkan Miss V Longgar dari blogger Dhia

Pengalaman Ju sendiri setakat ni, suka dengan packaging SISPERAPAT sebab sebotol (50ml) ni padat dan wangi. Best guna sebab Ju rasa segar sepanjang hari sesuai dengan trademark "HARUM SIANG MALAM" giteww. Alhamdulillah Ju takda masalah iritasi kulit menggunakan produk SISPERAPAT setakat ni kerana kandungan pun organik dan halal. Mudah pula nak bawa ke mana-mana sebab botol kecil mesra travel, tak perlu ruang yang besar untuk simpan. Berbeza dengan pencuci jenis cecair yang Ju guna sebelum ni, sedikit leceh nak letak ditapak tangan bagai berbanding produk SIS PERAPAT ni cuma sembur-sembur giteww. Jimat masa dan jimat kuantiti penggunaan tu. 





Sekitar Majlis Pelancaran Produk DEL BILLIONAIRE SDN BHD || 03 Februari 2018

Ju berpeluang menyaksikan sendiri  majlis pelancaran produk Del Billionaire di Ming Garden Hotel Kota Kinabalu pada minggu lepas dengan beberapa blogger lain dimana pengasas SISPERAPAT iaitu Puan Sarzielawatie Samad,  merasmikan 2 jenis produk beliau untuk penjagaan wanita khususnya iaitu SIS PERAPAT "HARUM SIANG MALAM" dan DELIA GOLD SERUM. Di mana Delia Gold Serum ni pula lebih kepada penjagaan kecantikan wajah wanita. Kau orang boleh baca artikel mengenai CARA PILIH SERUM YANG SERASI DENGAN KULIT WAJAH dari blogger Yatie

Berkongsi pengalaman jatuh bangun sebagai wanita yang minat dalam bidang perniagaan, Puan Sarzielawatie Samad memaklumkan semasa tempoh percubaan sebanyak 1000 botol terjual dalam tempoh 30 hari fuh ! Nampak tak penangan perapat tu ??  






Peluang perniagaan juga terbuka kepada kau orang diluar sana yang minat niaga tapi tak tahu nak niaga apa dan cara nak berniaga, dimana Puan Sarzielawatie memperkenalkan Akademi TEAM SIS secara online dan offline. Apa yang istimewa bersama mereka ? Macam-macam tau ! Team sisperapat menyediakan ilmu dari zero to hero untuk kau orang lebih-lebih lagi suri rumah yang mencari pendapatan lebih untuk keluarga. Suri rumah bukan alasan tak bergaya tau, haa giteww.

Lebih lanjut mengenai pengasas SIS PERAPAT beserta produk dan JANGAN KETINGGALAN dengan update terbaru, kau orang layari laman rasmi SIS PERAPAT di sini

Laman Web : www.sisperapat.com
Facebook : @SISPERAPAT
Instagram : @SISPERAPAT

Unveils Auspicious Celebrations Chinese New Year 2018 | Le Meridien Kota Kinabalu

Assalammualaikum & hi there  💕

With more than 100 Hotels and Resort worldwide and the strongest. most globally diverse portfolio in its history, the Paris-born Le Meridien brands connects the curious and creative-minded traveller to unexpected and engaging experiences within their destination.




With its brand promise of "Destination Unlocked", Le Meridien has transformed numerous guest touch points through global partnership with creative minds such as illy, Johnny Iuzzini, Gray Malin, and Nouvelle Vague. Plans call for dynamic portfolio expansion within the next five years in some of the world's most exciting destinations, concentratingon markets in Asia Pacific and the Americas.


Unveils Auspicious Celebrations Chinese New Year 2018 | Le Meridien Kota Kinabalu

In conjunction of Chinese New Year 2018, Auspicious celebrations at Le Meridien Kota Kinabalu with delicious dining offers prepared by Executive Chef Fahdrul Bin Hj Abd Malek and his culinary team || Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia : 31 January 2018

Begin your festivities with our Prosperity Salmon Yee Sang set available from 1st February to 2 March 2018 from RM 88 nett onward per platter. With family or friends, dine in or take away, Yee Sang tossing traditions is to welcome the year with wishes for good fortune, happiness, good healthy and long life.




Chinese New Year is all about the reunion and gatherings of families and friends, and what better way to celebrate the occasion with delicious buffet featuring the holiday special delicacies including Peking Duck, Ginger Steamed Prawns with Egg White and Chilli Soya Dressing and Szechuan Style Crispy Chicken. Guests can enjoy these and more appetizing dishes with Le Meridien Kota Kinabalu


  • Reunion Dinner Buffet on 15 February 2018 at RM 168 nett per adult
  • Lunar New Year (16 & 17 February 2018)
  • Lunch Buffet at RM 118 nett per adult and Dinner Buffet at RM 138 nett per adult. 
  • Chap Goh Mei Dinner Buffet at RM 138 nett per adult, as well as our delightful Oriental Weekend Dinner Buffet from 18 February to 4 March 2018 at RM 138 nett per adult. 




Guess what, there's 50% discounts for children under 12 years ! Guest can also enjoy special discount using their SPG or banking cards.

For those who prefers a more private and bigger celebration, Le Meridien Kota Kinabalu also offers banquet set menus from RM 1,288 nett onwards for a table of 10 persons. Prosper with our flavourful cuisines including Braised Herbal Soup, Roasted Marinated Chicken Accompanied with Crackers, Braised Double Mushrooms, Broccoli and Kwe Fei Abalone, Wok Fried Prawns with Fragrant Oats and many more.

To mark teh occasion, there will be a Lion Dance Showcase by Yick Nam Lion Dance on the first day of Chinese New Year (16 February 2018) at the lobby of the hotel at 12:00 noon. Discover more at +0688 322 215















You may drop by their website to check out the latest promo OR click the link below for more information


Le Meridien Kota Kinabalu, Jalan Tun Fuad Stephens
Sinsuran, 88000 Kota Kinabalu
Sabah, Malaysia

 +0688 322 215 / +0688 322 238

Credit Google Map for Le Meridien Kota Kinabalu location

Makan-Makan : Menu Tradisi Indonesia | Thai | Sarawak | Local @ Imyati Cafe, Sadong Jaya Kota Kinabalu

Assalammualaikum💕

Ju dan makanan tradisi berpisah tiada, tak kira tradisi tempatan atau dari negara seberang selagi sesuai dengan tekak dan halal, insyallah ok. Setakat ni menu tradisi seberang  yang Ju suka dan bukan suatu yang asing pun dengan kita iaitu menu Indonesia dan Thai. Sebut dua negara ni mestilah menu yang pedas itulah keistimewaan dia orang tapi berbeza dari segi bahan, pembuatan dan resepi. Makanan tradisi takkan pernah muak ditekak. Tak kisah kau orang berasal dari negeri mana , sejauh mana kau orang pergi, sudah tentu makanan tradisi juga yang kau orang cari😁


Makan-Makan : Menu Tradisi Indonesia | Thai | Sarawak | Local @ Imyati Cafe, Sadong Jaya Kota Kinabalu


Bila Ju singgah makan di mana-mana restoran yang menghidangkan tradisi Indonesia, menu lele penyet atau ikan keli penyet atau ayam penyet akan jadi pilihan Ju. Bagi Ju pelengkap utama hidangan Indonesia ni adalah sambal. Setakat Ju pusing dekat KK - Kota Kinabalu, sambal paling cun Ju rasa dekat Imyati Cafe Sadong Jaya ni. Sambal berbeza ikut jenis hidangan yang kau orang order dan istimewanya sambal dekat Imyati Cafe ni di masak selama 3 jam sehingga pecah minyak tau. Kalau kau orang nak menu lain pun ada juga, boleh checking senarai menu yang ada dekat sini

Berada di LOT 3 D'Riverside Food Court, Sadong Jaya Kota Kinabalu. Imyati Cafe ni telahpun berada disini hampir setahun dengan menyediakan berpuluh jenis menu berbeza untuk sarapan pagi, makan tengahari, minum petang mahupun malam dengan harga ekonomik. Buka seawal 06:00 pagi dan tutup sekitar jam 11:00 malam bila ramai pelanggan sebab dekat sini ada busking setiap hari selepas waktu maghrib. So kira santai juga bila makan dekat sini dengan suasana tempat makan yang selesa, sangat sesuai untuk kau orang bawa rakan-rakan atau keluarga juga.




Sebut Thailand, mesti terkenal dengan kepedasan tomyam. Area Kota Kinabalu bila makan dekat luar dan teringin nak makan tomyam sangat sukar untuk temukan restoran yang memenuhi citarasa pelanggan mahupun hidangan tomyam tu sendiri. Situasi yang selalu Ju alami, order tomyam seafood tapi dapat tomyam yang penuh fishcake berbanding sepatutnya dalam tu ada campuran sotong dan udang. SANGAT berbeza dengan hidangan Tomyam Udang Galah dari Imyati Cafe Sadong Jaya ni, dari jauh kau orang dah nampak sesungut udang galah tu ok 😍 bab rasa lagilah Ju tak terkata nak bagitau kau orang camana, baik kau orang pergi dan rasa sendiri 😋 tengah taip ni pun Ju dah telan air liur tau ! HAHA.

Dengan kepelbagaian menu yang ditawarkan, setakat ni menu yang popular ialah Nasi Ikan Baulu Tanpa Tulang. Keistimewaan nasi ni menurut Puan Yati terletak pada ikan baulu tu sendiri. Tulang-tulang ikan baulu telah dipisahkan sebelum dimasak mengikut resipi Imyati Cafe sendiri, bagi kau orang yang risau sangkut dekat gigi dah jangan risau, kau orang boleh nikmati Nasi Ikan Baulu ni dengan bahagianya bersama sambal belacan yang disediakan. Perghh Ju sangat layan makan ni lagi-lagi masa lunch hour. Ya Allah, gagah makan sampai keringat dengan sambal tu, menyengat !



Penggemar menu Mee Kolok Sarawak, kau orang boleh lepaskan gian dekat sini atau baru nak cuba dan kenal apa tu mee kolok. Ju rekomen kau orang datang ke Imyati Cafe Sadong Jaya ni. Kenapa ?? Sebab mee kolok dia boleh bawa kau orang balik Sarawak kejap ! 😁 Ju pernah makan mee kolok Sarawak asli masa bercuti ke Limbang dengan suami,  dan rasa tu memang buat Ju teringat kenangan tu. Tau tak kau orang, sup yang disediakan untuk Mee Kolok Sarawak Imyati Cafe ni tidak sama dengan sup-sup untuk nasi campur atau nasi berempah tu tau. Puan Yati sangat pentingkan kualiti setiap hidangan beliau dan Ju bagi thumbs up untuk semua penyediaan makanan dekat Imyati Cafe Sadong Jaya ni !

Kalau tekak kau orang mencari menu lain selain dari yang Ju kongsi ni, ada juga menu bergoreng disediakan dekat sini berserta menu nasi campur dimana kau orang boleh pilih lauk atau sayur ikut citarasa kau orang. Bagi yang datang nak makan menu ringan, boleh cuba kuih bergoreng. Pendek kata, macam-macam ada dekat sini bagi kau orang penggemar makanan tradisi Indonesia, Thailand, Sarawak mahupun tempatan.

Jika kau orang plan nak ke sini, Ju sarankan kau orang datang awal masa lunch hour atau lagi baik booking tempat duduk sebab meja cepat penuh tau begitu juga jika kau orang plan nak bawa rakan atau family makan dekat sini, tempah awal lebih baik jadi tak terlepas peluang nak menikmati menu istimewa dari Imyati Cafe ni 😉 Pihak Imyati juga menawarkan perkhidmatan katering, bagi kau orang yang ada planning untuk majlis rasmi atau tidak rasmi bolehlah cuba khidmat katering Imyati Cafe.


Waktu Operasi 
Isnin - Jumaat (06:00 am - 11:00 pm)
Facebook : Imyati Cafe Sadong Jaya

Imyati Cafe Lot 3, D'Riverside Food Court, Sadong Jaya Kota Kinabalu

Untuk tempahan duduk atau katering 
Hubungi Puan Yati di talian 016 889 4378




Bersama Pengusaha dan Pemilik Imyati Cafe, Puan Yati





Waktu Operasi 
Isnin - Jumaat (06:00 am - 11:00 pm)
Facebook : Imyati Cafe Sadong Jaya

Imyati Cafe Lot 3, D'Riverside Food Court, Sadong Jaya Kota Kinabalu


Untuk tempahan duduk atau katering 
Hubungi Puan Yati di talian 016 889 4378









Lokasi Kredit Google Map

Waktu Operasi 
Isnin - Jumaat (06:00 am - 11:00 pm)
Facebook : Imyati Cafe Sadong Jaya

Imyati Cafe Lot 3, D'Riverside Food Court, Sadong Jaya Kota Kinabalu

Untuk tempahan duduk atau katering 
Hubungi Puan Yati di talian 016 889 4378