Breaking

13 Jul 2017

Tebus Voucer Zalora Bernilai RM 100


Assalammualaikum

Baru berkesempatan Ju nak redeem Voucher dari Zalora yang bernilai RM 100 baru ni, sebenarnya dah hampir lupa pasal ni ! Ju dapat Voucher ni masa bulan puasa tu dan masa tu mood membeli belah tu dah deactivated sebab semua keperluan raya dah rasa lengkap. Ju ketepikan dulu, fikir nak guna bila rasa perlu. Hingga ke minggu lepas Ju lupa pasal voucher ni. Nasiblah tarikh voucher Zalora ni boleh digunakan sehingga bulan Disember. Fuh !

Apa yang buat Ju teringat dekat Voucher ni ? Minggu lepas menerusi perbualan whatsapp :

Kakak : "salam, ko ada baju dress warna putih ka?"
Ju : "takda, mau buat pa ?" 
Kakak : is typing.....
Ju : "Ko mau nikah ka hahahah"
Kakak : "ada dinner 5hb nanti, tema kami putih"
Ju : "Oo.. ala teda"

Tebus Voucer Zalora Bernilai RM 100 || Secara tiba-tiba Ju teringat Voucher Zalora tu ! Laju Ju semak email semula untuk dapatakan nombor siri yang diberikan. Rupanya mudah sahaja nak redeem ni. Kita cari dulu barangan yang kita nak sama ada kurang daripada nilai voucher atau lebih dimana maksudnya sekiranya lebih, kita kena bayar baki lebihan tu berbeza pula jika kurag dari nilai voucher tu. 

Kemudian Ju layari laman web Zalora, semak bahagian Women dan klik Muslim Wear. Bagi memudahkan pencarian Ju, Ju scroll ke bawah dan klik bahagian "Shop by Category" kemudian Ju klik Dresses dimana akan disediakan bahagian kotak deskripsi sebelah kiri untuk pakaian yang kita nak cari. Tak perlu buang masa cari satu persatu. Mudahkan ? 

Selesai isi bahagian maklumat pakaian yang Ju nak bersesuaian dengan bajet Ju iaitu RM 100 melalui voucher Zalora, pencarian dikecilkan dan keluar beberapa pilihan pakaian sesuai dengan apa yang Jun cari. 



Klik bahagian Dresses atau bersesuaian dengan apa yang korang cari


Isi kotak disebelah kiri untuk perkecilkan carian







Menggunakan Voucher Zalora RM 100, tiada cas dikenakan


Dan Ju terjatuh hati dengan Flare Sleeve Lace Mermaid Dress by Zalia dimana terdiri dari 2 warna iaitu putih dan merah hati. Berharga RM 279 kini promosi hanya RM 99. Harga bersesuaian dengan voucher yang Ju dapat ! Tentu Ju pilih putih sesuai dengan tema makan malam kakak Ju. 

Kemudian Ju check size M untuk kakak dan alhamdulillah saiz tersebut juga ada. Tak tunggu lama, Ju masukkan dalam cart dan selesaikan langkah-langkah pembelian terakhir dengan memberikan alamat kakak Ju terus sebagai penerima. Ju tak maklumkan dengan dia lagi sebab nak tengok ekspresi muka dia nanti terima kejutan ni 😁

Terima kasih pihak Zalora untuk voucher bernilai RM 100. Alhamdulillah dapat gunakan untuk kakak yang lebih memerlukan 💋

33 comments:

  1. Replies
    1. aah kakak ju da dapat, series mmg cantik !!!

      Delete
  2. congrats dapat voucher Zalora..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. rezeki blog ciput ni =)

      Delete
  3. Congrats dapat voucher dari Zalora ..
    Pernah beli sekali ja di zalora, mmg pantas ja penghantaran..
    Best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah rezeki blog ni sis MP =D
      aah mmg cepat, masa buat entry ni, ptg nya kakak ju dpt suda hahahhaha

      Delete
  4. wahhhh baiknye ju.. untung kakak taw.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.lebih baik bagi kpd yg mmerlukan kan =)

      Delete
  5. Alhamdulillah...adik yg baik la Jun ni...siapa lagi kita nak share kan kalau bukan adik beradik sendiri kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah btul tu sis =D trima kasih tau lawat blog ju masa ju mcm chipsmore ni =)

      Delete
  6. eeeeeeeeee sweet nyaaa. jeles oo. boleh jadi kakak angkat sayeeee? :P

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. series mmg cntik bila da smpai tgk depan mata ! puas hatiii =D
      trima kasih tau bkujung ke blog ju masa ju takda =)

      Delete
  8. Replies
    1. alhamdulilah =)

      trima kasih tau bkujung ke blog ju masa ju takda =)

      Delete
  9. cantik baju tu. semoga murah rezeki ju :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin ya rabb. series mmg cntik bila tgk depan mata, kakak tperanjat sungguh =D

      trima kasih tau bkujung ke blog ju masa ju takda =)

      Delete
  10. wah promosi dari 200 lebih tinggal 99 . cepat grab

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaahh laju grab masuk dalam cart ! xD

      trima kasih tau bkujung ke blog ju masa ju takda =)

      Delete
  11. Wahhh Kak Jun murah rezeki akak.. Cantik lgi tue adudui,, hahaha
    Tahniah kak~~

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah.. Semoga makin murah rezeki ju.. Cantik dressnya.. Mesti terkejut kakak ju..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin ya rabb.. series mmg cntik. kakak da dpt sblh ptg masa ju taip entry ni. peuww laju ! =)

      trima kasih tau bkujung ke blog ju masa ju takda =)

      Delete
  13. Cantik taste kak Jue!

    Bestnya dapat voucher, mai belum pernah berkolaborasi dengan zalora lagi. sobs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kebetulan zalia brand ada sales gila2 masa akak redeem voucher ni hahahah.. rezeki =)

      trima kasih tau bkujung ke blog ju masa ju takda =)

      Delete
  14. dari rm279 dapat rm99 je geram lah zalora nii. btw, reding your text with your kakak make me remember my sabah friend. rindu pulak kat diaa.

    // Sambil tu jemput join contest saya jugak - just click
    HERE

    ReplyDelete
    Replies
    1. sales gila2 masa ni. alhamdulillah rezeki masa check lama web zalora xD
      Slang sabahan mmg cmni kan hahaha

      trima kasih tau bkujung ke blog ju masa ju takda =)

      Delete
  15. wow cantik!
    untung la. dpt selai free dgn vocer kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah rezeki =D

      trima kasih tau bkujung ke blog ju masa ju takda =)

      Delete
  16. Cantiknya dress yang JunZie pilih dan tahniah sebab dapat baucer zalora.. =)

    ReplyDelete
  17. beta da selesai tebus habis zalora plus lazada. sekarang update blog belum selesai-selesai. hehe.

    ReplyDelete