Breaking

23 Jun 2017

Sampul Duit Raya Hipster Dari Blogger Azhafizah

Assalammualaikum 💕

Hari terakhir bekerja ni Ju nak kongsi sampul raya yang Ju tempah dari pemilik blog Si Hati Merah Jambu. Tak perlu kenalkan lagi dalam dunia blog ni, semua kenal siapa Blogger Azhafizah. 😉 Seorang blogger dan Graphic Designer. Semua hasil tangan sis Azhafizah, Ju antara blogger yang suka tengok dan menyimpan angan-angan nak dapatkan hasil tangan dia tau !

Sampul Raya Hipster Dari Blogger Azhafizah || Setiap tahun menjelang Aidilfitri, isu yang kerap Ju dan suami lalui ialah



  • "sampul raya dah beli ??" 
  • "dekat kedai tu abis sampul raya biasa ! tinggal yang kecik !!"
  • "mana lagi jual sampul raya??"
  • "sampul tak cukup ni !"
  • "minta mak, mungkin ada sampul lebih"

Nampak tak ciri-ciri "last minute" suami isteri ni ? 😅😅 benda paling mudah dan kecil ini pun boleh jadi isu besar pada malam takbir tau. Tak nak isu sama dihadapi untuk tahun ni, Ju nekad tempah dengan Blogger Azhafizah. Pelbagai jenis pilihan corak disediakan, sampai Ju rasa juling mata nak pilih sebab semua corak tu cantik dan sesuai dengan trend sekarang iaitu "Hipster".


Blogger Azhafizah menawarkan 15 corak yang pelbagai untuk sampul duit raya hipster tahun ini iaitu terdiri dari corak tribal, corak cupcake, dedaun, bungaan, lipatan ketupat, corak simple. Harga yang dikenakan pun ekonomik bersesuaian dengan kualiti sampul duit raya hipster yang kita dapat iaitu


  • 10pcs : RM6
  • 20pcs : RM12
  • 30 pcs : RM18
  • 40 pcs : RM24
  • 50 pcs : RM30
Cas Pos RM8 SM | RM11 SS

Istimewanya sampul duit raya hipster ini ialah handmade dari Blogger Azhafizah sendiri, tiada jual dekat kedai atau pasaraya tau 😀 Satu kelebihana pada Ju bila kena puji sampul raya cantik nanti di pagi Aidilfitri, sebab design ni memang tiada dekat Sabah. Bagi saiz sampul ni pula, standard besar yang boleh muatkan wang kertas RM 20 hingga RM 50 iaitu 6.5 inci x 3.4 inci. Kertas sampul ini daripada kertas kraft kitar semula 90gsm dan bebas gam. Manakala kualiti pula menggunakan laser ink. 












Boleh letak nama 😍

Bagaimana Ju pilih corak yang sesuai memandangkang pelbagai pilihan corak menarik hingga rambang mata nak pilih disediakan oleh Blogger Azhafizah kepada pelanggan ? Sampul raya dibahagikan ke anak buah hingga dewasa. Jadi cara Ju pilih ialah dengan memilih sampul duit bercorak cupcake untuk anak-anak buah, corak feathers (bulu pelepah) 😅 untuk adik beradik lelaki dan corak bebunga untuk adik beradik perempuan serta mak dan ayah. Kiranya pilihan corak tu juga memudahkan Ju mengasingkan jumlah duit dan peringkat umur😂

Paling seronok Ju rasa, pelanggan boleh letak nama belakang sampul 😍 Atau boleh juga letakkan logo korang sendiri tapi ada extra cas dikenakan, Ju tak pasti berapa sebab Blogger Azhafizah kena edit untuk disesuaikan dengan layout sampul duit raya. Atau korang nak letak gambar sendiri pun boleh tapi kena pastikan gambar tu dilukis hitam sebab printed dakwat hitam sahaja sesuai dengan jenis kertas kraft ni. Ju ambil sebanyak 60 keping dengan Blogger Azhafizah iaitu jumlah harga :

Jumlah Tempahan : 60 Pcs (RM 36) + Cas Pos SS RM 11 = RM 47

Lusa dah nak raya, tempahan pun dah tutup sejak minggu lepas. Tapi kalau korang merancang nak ada sampul sendiri, tahun depan bolehlah cuba tempah dengan Blogger Azhafizah. Pastinya tahun hadapan pelbagai corak dan design terbaharu lagi disediakan bersesuian dengan peredaran masa.

Terima kasih Blogger Azhafizah dengan Sampul Duit Raya Hipster ni. Sangat berpuas hati, insyallah tahun hadapan nak tempah lagi 💕

Selamat Hari Raya Aidilfitri in advance dari Ju sekeluarga !



23 comments:

  1. Replies
    1. kan ! terima kasih bkunjung ke blog masa ktiadaan ju =D

      Delete
  2. Replies
    1. salam lebaran sis. trima kasih bkunjung ke blog ju masa ju teda =D

      Delete
  3. i pun suka sampul dia design babe. hipster sangat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan2.. terharu i dpt hasil tgn blogger azhafizah =D trima kasih bkunjung ke blog ju masa ju teda =D

      Delete
  4. Selamat hari raya Ju. Maaf zahir batin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam lebaran sis =D

      trima kasih bkunjung ke blog ju masa ju teda =D

      Delete
  5. Dah beberapa tahun dapat banyak sampul duit raya tapi dalamnya kosong hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoiii hahahhaha

      trima kasih bkunjung ke blog ju masa ju teda =D

      Delete
  6. Replies
    1. hasil tgn blogger azhafizah mmg cntik2 kan =D

      trima kasih bkunjung ke blog ju masa ju teda =D

      Delete
  7. Waahh bestnya kak Jun.. cantik lgi.. Nak order tp kalau just bagi sampul surat ja boleh? hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahahhaha

      trima kasih bkunjung ke blog ju masa ju teda =D

      Delete
  8. Cantiklah jun...yang bestnys bole differentiate terus tuk sape sape kita nak bagi...jangan salah capai sudah...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan wahahah

      trima kasih bkunjung ke blog ju masa ju teda =D

      Delete
  9. Replies
    1. kan kan =D

      trima kasih bkunjung ke blog ju masa ju teda =D

      Delete
  10. Replies
    1. terharu dpt order dgn blogger fiza =D

      trima kasih bkunjung ke blog ju masa ju teda =D

      Delete
  11. lepas ni aku pun mau buat sampul raya jugalah. tapi aku ni siapa sampai mau buat sampul raya? teringat kata-kata ceo dot dot dot hahahhaha #cantmoveonlagini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha sottt ! abaikan mereka xD

      trima kasih bkunjung ke blog ju masa ju teda =D

      Delete
  12. Cantiknya sampul duit raya.. Selamat hari raya Aidilfitri untuk JunZie sekeluarga.. maaf zahir dan batin.. =)

    ReplyDelete