Breaking

10 Jun 2017

Giveaway Raya by Mrs Pip

Bismillahirrahmanirrahim

Pengalaman terindah Ju di bulan Ramadhan terlalu banyak bersama keluarga tapi satu bahagian memori yang tak dapat Ju lupakan bila ada sekali masa berbuka, sekitar tahun 1995. Terhidang makanan yang berlaukkan sosej dan ayam goreng. Dimana abah bawa dari tempat kerja memandangkan abah bekerja sebagai tukang masak di syarikat makanan catering untuk kapal terbang. Terasa mewah masa tu sebab bagi kami adik beradik 2 jenis makanan ini bukanlah satu kebiasaan menu berbuka kami memandangkan masa tu kehidupan sangat sederhana. 


Berbuka pun mengharapkan lampu pom atau pelita. Menu kebiasaan sahur kami cuma nasi, ikan goreng atau ikan rebus bersama sayur pucuk ubi yang ibu petik atau sayur rebung yang selalu abah petik di bukit pada hujung minggu. Nasi berkuahkan air putih atau milo bukan suatu yang asing dengan kami masa tu. Bila ketiadaan lauk, nasi diletakkan susu junjung untuk sedapkan rasa tawar nasi yang tiada hiasan lauk. Sangat sederhana tapi kami rasa lebih dari cukup. Makanan sederhana itulah yang membesarkan kami adik beradik๐Ÿ˜ข

Salam Ramadhan 1438 Hijrah.

Klik Banner & Join Bjemaah uols ! ๐Ÿ’•


syarat-syarat Giveaway Raya by Mrs Pip ni sangat mudah :-

1/ Buat tajuk "Giveaway Raya by Mrs Pip" dan letakkan banner di entry tersebut, dan backlink-kan semula

2/ Follow blog Mrs Pip

3/ Follow Google+ Mrs Pip

4/ Kongsikan (secara ringkas) pengalaman terindah di Bulan Puasa yang anda pernah lalui

15 comments:

  1. macam bju baru je template ni... lawa la, macam nk jgk... hihihiihiih.. all the best jun

    ReplyDelete
  2. Hello dear, tq join GA Raya mrs pip...
    Seronok baca pengalaman Ju tu, walaupun semuanya ala kadar,
    tapi bila hidup penuh dgn rasa syukur, semua pun kita rasa mencukupi...
    cheers.

    ReplyDelete
  3. KG pun join juga giveaway ni

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Insyallah. terima kasih singgah blog ju =D

      Delete
  5. yg bstnya dpt bbuka puasa ngn family, btw gud luck untuk GA ini jun

    ReplyDelete
  6. Sweet kenangan kak Ju. Bukan semua orang dapat merasa pengalaman tu. Semoga terpilih untuk menang kak.

    Cantiknya template baru akak, nampak profesional sgt!

    ReplyDelete
  7. Good luck Zie. Selamat bersegmen =)

    ReplyDelete
  8. Best of luck Junzie.. =) semoga ada rezeki untuk awak..

    ReplyDelete