Jom Makan : Alamy Cafe @ Nasi Pandan Ayamli

Assalammualaikum uols !

Meet up yang tidak dirancang Jumaat lepas untuk stay out dengan Blogger Unni Anje dan Blogger Eca membawa kami menyelusuri Cowboy Town atau Sabandar Leisure Rides, Tuaran yang pernah Ju kongsikan sebelum ini. Dimana kali pertama bagi mereka berdua dan sebaliknya pula dengan Ju. Hampir setengah hari diperuntukkan disana, kami  menghabiskan baki masa yang ada dengan lunch bersama di Alamy cafe terletak di Alamesra Plaza Permai, Kota Kinabalu.

Alamy Cafe @ Nasi Pandan Ayamli ||Bagi korang yang mencari lokasi makan tengahari dengan harga murah dan sedap, Ju sarankan korang singgah di Alamy Cafe. Beroperasi dari jam 10 pagi sehingga 5.30 petang dan buka setiap hari Isnin hingga Jumaat, hidangan menu utama Nasi Pandan Ayamli sememangnya antara pilihan terbaik dikalangan pengunjung.

Selain daripada Nasi Pandan Ayamli, korang juga boleh dapatkan side order menu iaitu Tuhau, Hinava dan Bosou. 100% buatan handmade pemilik Alamy Cafe. Taknak makan heavy ? ada juga menu tanpa nasi iaitu set 2 pcs Ayamli chicken with Fries.


Suasana santai Alamy Cafe

Kaunter 

Nasi Pandan Ayamli fresh dan panas dihidangkan kepada pengunjung

Bersama Blogger Sabah : Unni Anje & Eca

Bersama pemilik Alamy Cafe : Cik Amy (hujung dari kanan)


Set Nasi Pandan Ayamli : RM 6

Pilhan Menu side order

Side order menu : Tuhau Rm 2.50

Side order menu : Bosou Rm 3.00

Side order menu : Hinava Rm 2.50

Highly recommended ! 

Senarai harga menu : Ekonomik kan ! 


Menariknya Alamy Cafe ni turut menyediakan perkhidmatan penghantaran atau COD lunch dan dinner kepada korang yang tiada kenderaan atau masa yang terhad untuk keluar. Malah,
perkhidmatan katering untuk majlis jamuan, kenduri kendara, parti ataupun majlis kahwin juga disediakan tau ! Untuk sebarang tempahan dan pertanyaan, korang boleh hubungi terus pihak Alamy Cafe menerusi

Facebook Pages : Alamy Cafe
Instagram : Alamy Cafe (Lunch & Dinner Box)

Bulan Ramadhan yang bakal menjelang ni, Alamy Cafe tutup sepenuhnya pada waktu siang. Namun, pihak Alamy Cafe ada di tapak Bazar Ramadhan UMS dan DownTown Alamesra tau. So, boleh grab Nasi Pandan Ayamli dekat sana sepanjang bulan ramadhan nanti !

Bagi lokasi, korang boleh rujuk Google Mape di bawah ni. Takkan sesat punya memandangkan Alamy Cafe ni berada di kawasan yang mudah untuk ditemui dan senang untuk park kenderaan korang.


Kredit Google Map untuk rujukan lokasi Alamy Cafe

18 comments

  1. Replies
    1. =D trima kasih tau singgah blog ju

      Delete
  2. Replies
    1. dan mmg sedap =D
      Trima kasih singgah blog ju

      Delete
  3. Memg nmpk sdp sgt hrga pun brpatutan, wajib d cuba ni klau blik kk nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dear =) bbaloi. alert dengan wktu operasi cafe ya =)

      Delete
  4. Aduh, terliurnya bila tengok set nasi dengan side order... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyummy ! trima kasih sis singgah blog ju =D

      Delete
  5. Wahh..

    Murah jugak harganya tu. Boleh tahan.

    ReplyDelete
  6. Sedapnya nampak nasi pandan tu. Side dish pun menarik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah sis. ssuai sgt dengan tekak untuk waktu lunch

      Delete
  7. Wah mcm sedap ni. Bolelah di try nanti

    ReplyDelete
  8. laju jun.. kejap nak kejar jgk buat entry

    ReplyDelete