14 Jan 2017

Menilai Tahap Kesihatan Anda Melalui Warna Lidah

Assalammualaikum uols !

Tahu tak, kdudukan jerawat di muka menunjukkan anggota dalaman yang xsehat ? ATAU warna Haid menunjukkan tahap kesihatan korang *bagi Hawa*  😀 Kalo da tau Alhamdulillah, yg xtau jom baca di sini :


Umum dua info ni Ju tau sb benda ni dah lama jadi topik & mungkin korang pun pernah up kedua topik ni dalam blog masing2 😁 Tapi yg Ju baru tau ialah menilai tahap kesihatan kita dari warna lidah. Macam ni pun boleh uols ! Yang dah lama tau, TAHNIAH  sb  anda up to date ! kepada yg baru tau mcm Ju kita geng haha.

Biar gambar berbicara. Jom baca bjemaah :


Gambar Rajah 1

Gambar Rajah 2

Gambar Rajah 3

Gambar Rajah 4

Gambar Rajah 5

Gambar Rajah 6


Gambar Rajah 7

Gambar Rajah 8

Gambar Rajah 9

Gambar Rajah 10


Belum abis scroll pict, laju smua cari cermin tgk warna lidah 😅 Da kenal mana satu warna lidah ? Alhamdulilh skira ny normal, jika sebalik ny, cari cara untuk mengubati bermula dengan jaga pemakanan korang ATAU korang boleh refer pakar untuk dapatkn info lanjut tahap kesihatan korang. 😉

Mencegah lebih baik dari Mengubati 💕

Credit Picture : MeddyBear.net
Location: Sabah, Malaysia

18 comments:

  1. Haha. Terus turn on camera tgk lidah sendiri. :p

    ReplyDelete
  2. hahahahhaha.. mirro mn mirro..

    ReplyDelete
  3. Ha3 sib baik cermin ada kat belakang ni..

    ReplyDelete
  4. Cermin plak hilang.. Mana cermin nie.. hihi..

    ReplyDelete
  5. Tahu takpa,dan dan buka camera phone, kalut.ahaha. Mai ada QI deficiency, patutlahhh :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke Mai, cuba bykkn senaman & jga makan k

      Delete
  6. Replies
    1. HAHAHAH itam2 xda dlm senarai eh =D

      Delete
  7. Lidah saya sama macam gambar nombor 3. Macam menakutkan aje. Papepun nice entry...

    ReplyDelete
  8. Nice info... Baru tau info ni... Kena beli cermin ni... Hehe

    ReplyDelete
  9. terus p cari cermin.. haha.. btw nice sharing.. :)

    ReplyDelete
  10. Sambil jelir sambil rujuk entry ni. Haha good sharing 👍😊

    ReplyDelete
  11. Good sharing.. mmg xtau sblm ni.. nice

    ReplyDelete