18 Jan 2017

Junzie Tips : Cara Kendali 26 Group Whatsapp

Assalammualaikum uols !

26 group Whatsapp ! Yes uols, Ju ada 26 group whatsapp, actually bukan smua pun wajib ada tapi rasa smua pun penting 😎  Group Whtsapp Ju terdiri dari :

  • 3 Group Whatsapp FAMILY
  • 1 Group Bisnes
  • 1 Group Makanan
  • 2 Group Mak Mak
  • 5 Group Kerjaya Ju
  • 4 Group BFF/kawan2
  • 10 Group Jual Beli Barang Baru/Preloved

Group family pun smpai 3 uols, al maklum lah kalo keluarga besar ni hoho. Tapi secara peribadi bagi Ju, group yg smemang ny wajib ada dalam  phone Ju harus lah group FAMILY, BFF & COD Food 😘 Bagaimana Ju boleh stay dlm group dgn chat yg xbhenti stiap hari tu ? Phone xjem ?? Xpenat clear history chat setiap hari ??

Cara Kendali 26 Group Whatsapp || Ju adjust setting group Whtsapp dalam bentuk MUTE utk tidak mggu kerja seharian Ju. Bagi mgelakkan handphone korang tenat dgn media/chat yang xpenting dr group, Ju set (di bahagian setting Whtsapp)
  • Network Usage >> scroll bahagian bawah sekali & Reset Statistic 
  • Data Usage >> off media auto download (mobile data + Wifi + When roaming)
  • Data Usage >> tick Low Data Usage
  • DONE !
Ju cuma visit group yang lain bila perlu shja, tp xsggup nak left sb kadang2 ada sesetengah brg tu Ju lebih senang cari melalui group Whtsapp. Selain tu, bila ada masa biasa ny sebelah malam Ju akan clear chat history group setiap hari sb sehari bribu riban chat dalam group. Bila da join byk group , kena la rajinkan jari tu clear history, mna da istilah penat. Kan kmudahan "CLEAR CHAT HISTORY" dah ada, korg tinggal tekan sj pun, mna da susah 😅

Related image

korang ada brapa group whtsapp ? 💕
Credit Picture : Google Image
Location: Sabah, Malaysia

19 comments:

  1. hahhh sama banyak jugak group.. kekadang silent.. tp kalo sampai heng fon memang left.. salam perkenalan dr mama jue.. mama follower 89

    ReplyDelete
  2. Samalah. Tp sis tak sebanyak ju lah. Kadang2 bila dah byk just masuk group dan close blk. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ?? =D Trima kasih dtg visit blog ju =D

      Delete
  3. kita pun banyak group, sampai pening kakadang.. hehe

    ReplyDelete
  4. Betul tu Kak ju, bnyk group nak left tak sampai hati, hahahaha... redho je hari2 clear history :P

    ReplyDelete
  5. wah! banyaknya. saya pun banyak juga
    tapi tak penah kira...haha
    eh sama cara kita buat.
    saya pun buat benda yang sama macam jue

    ReplyDelete
  6. e'in pun ade byk group whatsapp.. mmg kebanyakannye e'in mute kan aje.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa kalo xmcm tu, asyik bunyi xabis haha

      Delete
  7. amboi banyaknya group sis hehe. elsa pun ada banyak group. tapi biasa memang takkan bukak biarlah beratus ribu chat pun. lagi pulak elsa jenis pemalas nak clear conversation hahaha

    ReplyDelete
  8. pening tau kepala dengan grup whatsapp yang berlambak lambak ni. Nak left nanti orang cakap apa pula. maka mute je la antara salah satu cara.

    ReplyDelete
  9. banyaknye.. Fiza ada bpe je group itu pun suam2 kuku..

    ReplyDelete