Kulit Sihat, Cantik dan Flawless bak Wanita KOREA dengan Skincare Set dari Gobdigoun !

Assalammualaikum 💕

Masih lagi bersama produk keluaran dari Gobdigoun. Kali ni Ju kongsikan dengan kau orang, skincare set yang perlu kau orang cuba dan series memang sangat highly recommended oleh Ju. APA KATA Ju lepas 3 minggu konsisten dengan skincare set dari Gobdigoun ni ???

Kulit Sihat, Cantik dan Flawless bak Wanita KOREA dengan Skincare Set dari Gobdigoun !  || Tahu tak kau orang nak elakkan muka berkedut DAN SEGALA tanda-tanda penuaan kena mula dari sekarang, masa umur kau orang 20-an tau. Mencegah lebih baik dari mengubati. Hari ni Ju kongsi dengan kau orang skincare dari Korea ni dimana brand adalah dari Gobdigoun yang mana Ju sangat sarankan kepada kau orang yang masih mencari skincare selamat atau pun kau orang jenis addict dengan produk kecantikan dari Korea, ANDA WAJIB ADA SET NI 💓

Jom Cantik dan Flawless bak Kulit Wanita KOREA dengan Skincare Set dari Gobdigoun ! 

HOW TO PURCHASE ?
Facebook : @Gobdigoun.com
Instagram : @Gobdigoun9
Web : Gobdigoun.com


Aging Corrector Skin Milk Conditioner &  Facial Lotion by Gobdigoun.com

Kandungan kedua-dua produk ni merupakan susu kambing asli dari Austaralia dan di proses di Korea. Kaya dengan EGF iaitu Epidermal Growth Factor iaitu bahan yang sangat bersesuaian untuk penjagaan kulit wajah dan mencerahkan kulit. Ektrak susu kambing ni sangat mudah serap dikulit menjadikan kulit nampak lebih cerah dan lembut giteww.


(1) Aging Corrector Skin Milk Conditioner berfungsi mencerahkan kulit wajah dengan pemakaian yang konsisten yang mana mengandungi bahan-bahan seperti dibawah ni

Niacinamide, Goat Milk Extract, Licorice Root Extract, Oat Meal Extract, Lilium Candidum Flower Extract, Magnolia Liliflora Flower Extract

Cara nak guna ni Ju terpaksa Google sebab dalam packaging ni lebih kepada tulisan Korea, Ju tak berapa nak faham. Lepas Google, Conditioner ni rupanya berfungsi seperti toner. Ju tak perna guna toner selama ni, so peluang kali ni dapat review produk dari Gobdigoun dapatlah cuba pertama kali nya gunakan toner.

Sebotol ni mengandungi 150 ml dan dari yang Ju lihat tekstur Skin Milk Conditioner pula sangat jernih dan cair.  Biasanya Ju guna ni sebelah malam dan selepas mencuci bersih wajah Ju. Boleh juga gunakan kapas muka tu kalau kau orang nak tapi kalau Ju lebih biasa buat, tuangkan beberapa titik ditapak tangan dan tacap-tacap rata disekitar wajah Ju, sangat segar dan wangi tau ! Pastinya ekstrak Magnolia Liliflora Flower yang naikkan bau wangi Conditioner dari Gobdigoun ni 💕

Bungkusan dari Gobdigoun takkan pernah lari dari warna-warna emas yang meliputi setiap packaging skincare mereka. Bagi Skin Milk Conditioner ni pula, kelihatan penutup botol berwarna emas dan Ju bagi 5 bintang untuk ketahanan botol sebab nampak solid dengan jenis plastik botol yang berkualiti ! Dan yes memang solid pun sebab dah berapa kali jatuh dari meja mekap Ju tapi tak pernah crack pun.

Apa yang Ju suka mengenai Skin Milk Conditioner ni selain dari bungkusan yang kemas dan cantik, bau yang wangi dan tekstur mudah serap. Ju dapat lihat sendiri perubahan kulit wajah dengan penggunaan Skin Milk Conditioner ni selepas 3 minggu pemakaian Ju sendiri dengan konsisten. Kulit wajah Ju kelihatan lebih bersih berbanding sebelum ni. Tak pakai Day cream pun rasa yakin dengan kulit wajah Ju sebab seri tu naik ! (Kebiasaan rutin Ju untuk sebelah siang ialah pakai Day Cream sebelum keluar ke mana-mana) See gambar yang Ju ambil dibawah adalah tanpa secalit krim pun dan TANPA sebarang filter atau extra camera apps !!

Terus terang Ju jatuh cinta dan adakah Ju akan repurchase ? YES ! dan Ju rekomen sangat-sangat kepada kau orang.

Aging Corrector Skin Milk Conditioner by Gobdigoun

Aging Corrector Skin Milk Conditioner by Gobdigoun


HOW TO PURCHASE ?
Facebook : @Gobdigoun.com
Instagram : @Gobdigoun9
Web : Gobdigoun.com


******************************



(2) Aging Corrector Skin Milk Facial Lotion  pula Ju dapat ringkaskan lebih seperti pelembab muka dimana kandungannya terdiri daripada

Niacinamide, Avocado oil, Goat Milk Extract, Milk Protein Extract, Olive Leaf Extract,  Lilium Candidum Flower Extract

Berbeza beberapa jenis kandungan berbanding Skin Milk Conditioner iaitu dengan adanya Avocado oil, Milk Protein Extract, Olive Leaf Extract. Bahan-bahan lebih kepada ekstrak semula jadi, pendek kata, takda keraguan untuk kau orang teruskan pakai. 

Ju apply Skin Milk Facial Lotion selepas penggunaan Skin Milk Conditioner setiap hari pada sebelah malam. Tekstur Facial Lotion ni sedikit sticky dan berwarna putih. Ju hanya perlu kuantiti sedikit sahaja sudah cukup untuk diratakan dikulit wajah malah. Tambahan tu juga, haruman dari Skin Milk Facial Lotion ni sangat segar, sekaligus buat kita rasa relax masa guna tu. Sebotol ni mengandungi 100 ml dan dari amatan Ju, boleh tahan lebih dari sebulan namun ikut dari cara penggunaan masing-masing.

Keistimewaan minyak argan yang terdapat dalam Skin Milk Facial Lotion ni memberikan satu bonus kepada pengguna. Yelah minyak argan kan fofular dengan kelebihan mengurangkan jerawat, menghilangkan parut, mencerahkan kulit, sekaligus sangat sesuai dengan semua jenis kulit.

Aging Corrector Facial Lotion by Gobdigoun.com

Aging Corrector Facial Lotion by Gobdigoun.com

HOW TO PURCHASE ?
Facebook : @Gobdigoun.com
Instagram : @Gobdigoun9
Web : Gobdigoun.com


******************************


(3) 24K  Golden Cream Placenta Power Australian Sheep  membantu kau orang yang ada masalah kulit kusam, kulit kering, kulit berminyak, tanda-tanda penuaan dan sebagai bonus tambahan juga membantu dalam mencerahkan kulit wajah kau orang dengan penggunaan yang konsisten. Bersesuaian dengan harga dan packaging yang mewah, antara kandungan berkualiti tinggi yang terdapat dalam 24K Golden Cream Placenta Power ni ialah

600mg Australian Sheep Placenta, 99.9% 24 K Gold, 47% Centella Asiatica Extract & Fermented Yeast (Aloe Vera, Sunflower Seed Oil, Shea Butter, and Hyaluronic Acid)

Bila baca kandungan Golden Cream ni ada 99.9% 24K Gold rasa macam nak tersedak tau ! Alhamdulillah rezeki terpilih dapat review skincare set dari Korea ni 😍 No wonder nama pun 24K Golden Cream rupanya memang ada terkandung gold dekat situ. Fungsi emas dalam skincare kalau kau orang nak tahu sangat membantu dalam membuang toksin di wajah dan membantu dalam mencerahkan kulit wajah di mana merangsang sel sel memutihkan kulit dengan cara yang selamat

Manakala penggunaan 600mg Australian Sheep Placenta pula dimana merupakan antara bahan penting dalam golden cream ni membantu melembapkan kulit wajah, meningkatkan keanjalan kulit, sekali gus mengelakkan kedutan dan garis-garis halus untuk timbul diwajah kau orang

Bagi kandungan Aloe Vera, Sunflower Seed Oil, Shea Butter dan  Hyaluronic Acid pula berfungsi dalam membaiki sel-sel rosak sekali gus memberi dan mengimbangi kelembapan wajah dan pencerahan kulit. 

24K  Golden Cream Placenta Power Australian Sheep

24K  Golden Cream Placenta Power Australian Sheep

HOW TO PURCHASE ?
Facebook : @Gobdigoun.com
Instagram : @Gobdigoun9
Web : Gobdigoun.com

Seperti yang Ju mention sebelum ni, packaging dari Gobdigoun sememangnya tak pernah mengecewakan. SANGAT kelihatan mewah dengan warna yang digunakan iaitu emas dan bersesuaian untuk kau ornag jadikan hadiah kepada yang tersayang. (Husband please repurchase this for me!!!) 😅 Bagi 24K Golden Cream Placenta Power ni pula didatangkan dengan satu sudu bersaiz kecil untuk memudahkan kau orang untuk ambil dari bekas untuk menjamin kebersihan lebihan krim dalam packaging tu. 

Setelah siap apply Skin Milk Conditioner dan Facial Lotion tadi, Ju jadikan 24K Golden Cream ni sebagai krim wajah wajib apply setiap hari sebelum Ju melelapkan mata. Dan hasilnya pada setiap pagi selepas 2 minggu penggunaan, kulit wajah Ju lebih rasa anjal dan kelembapan wajah Ju kelihatan lebih baik berbading sebelumnya
Masa ratakan diwajah, Ju tak terhidu sebarang haruman berbanding dengan Skin Milk Conditioner dan Facial Lotion. Bagi tekstur pula kelihatan seperti oily namun cepat meresap ke dalam kulit dan bagi Ju sangat jimat digunakan sebab tak perlu nak apply banyak pun dekat wajah, cukup sekadar perlu bergantung dengan wajah kau orang.



Adakah Ju akan repurchase semula item skincare ni ?? YES !! biar harga mereput mata tapi kalau dah serasi dengan kulit dan kita juga berpuas hati dengan hasil yang kita peroleh, CONFIRM nak purchase semula !! 

HOW TO PURCHASE ?
Facebook : @Gobdigoun.com
Instagram : @Gobdigoun9
Web : Gobdigoun.com


24K  Golden Cream Placenta Power Australian Sheep 

24K  Golden Cream Placenta Power Australian Sheep

HOW TO PURCHASE ?
Facebook : @Gobdigoun.com
Instagram : @Gobdigoun9

Minuman Soda Pink Grapefruit dari Bundaberg Brewed Drinks

Assalammualaikum 💕

Alhamdulillah rezeki semalam dapat satu minuman botol soda dari teman sekerja Ju. Masuk minggu kedua ni tak berapa banyak kerja filing perlu dilakukan tapi kerja-kerja diluar jangkaan melibatkan aduan ni memang kita tak boleh nak elak. Rasanya Ju tak pernah kongsi dengan kau orang secara spesifik kerjaya Ju kan. Pendek kata, kerjaya Ju ni multitask HAHA

Ok sambung cerita dengan pemberian botol soda dari kawan sekerja Ju ni, pertama kali juga Ju tengok minuman soda Bundaberg Brewed Drinks dengan perisa Pink Grapefruit. Suka tengok perincian botol ni, mengingatkan Ju dengan botol minuman kaca Sunkist dulu-dulu. Sebotol ni mengandungi 375ml bersama kandungan protein, tenaga, karbohidrat dan sodium dalam jumlah terkawal


Minuman soda perisa Pink Grape fruit ni diperbuat daripada buah sitrus subtropika dimana proses pembuatannya memakan masa 2 hari untuk mengestrak rasa yang maksimum. Tahu tak korang, minuman ni tak menggunakan sebarang pewarna tiruan tau ! Pewarna tambahan semulajadi yang digunakan ialah Purple sweet Potato dan Lycopene (tomato) Manakala untuk kandungan yang digunakan dalam Pink Grape Fruit ni ialah



Carbonated water, Cane Sugar, Pink Grapefruit Juice, Pink Grapefruit brew (Water,sugar, Pink Grapefruit Juice Concentrate, Yeast)
Flavours, Citric acid, Antioxidant





Oleh sebab tak pernah nampak dan tak pernah dengar, Ju cuba cari dalam google mengenai minuman ni dan apa Ju dapat ? Jom Ju kongsikan dengan kau orang juga

"Bundaberg Brewed Drink merupakan syarikat minuman soda yang berada di Bundaberg, Queensland. Di tubuhkan sejak 1960 dan dikendalikan oleh keluarga yang berasal dari Australia dimana sejak 2006, syarikat ini telah pun mengeksport minuman soda mereka ke 32 negara.  Pengasas Bundaberg Brewed Drink ialah Keith Nielson namun dioperasikan sepenuhnya oleh keluarga Flemming pada tahun 1968 dimana Cliff Flemming merupakan pengerusi syarikat tersebut."

Sumber : Wikipedia.org




Ginger Beer, Lemon/Lime & Bitters, Sarsapilla/Root Beer, Burgundee, Peach,
Pink Grapefruit, Guava, Blood Orange, Passionfruit, Apple Cider, Traditional Lemonade, Pineapple & Coconut

(3 jenis minuman soda diet dari syarikat Bundaberg)
Diet Ginger Beer, Diet Lemon Lime & Bitters, Diet Sarsapilla




Ju ingatkan perisa hanya terikat pada satu jenis ni saja, rupanya ada 12 perisa dikeluarkan oleh pihak pengeluar Bundaberg. Dan 3 daripadanya merupakan minuman soda diet seperti yang Ju highlight kan diatas.

Tengah godek-godek Wikepedia mengenai minuman soda ni, Ju terbaca juga mengenai prosedur pemprosesan yang dilakukan oleh syarikat Bundaberg untuk semua jenis minuman soda mereka dimana meliputi 5 langkah penting iaitu 

  • Grinding the Ginger - Mengisar halia dimana halia yang digunakan diperolehi dari kawasan Queensland. Dikeringkan dengan menggunakan proses semulajadi untuk mengekalkan rasa dan kualiti halia kemudian di proses sehingga menjadi serbuk
  • Making the ginger wort - Serbuk halia tadi kemudiannya melalui proses penambah perasa iaitu campuran gula dan air. 
  • Fermenting with yeast - Halia tadi kemudiannya melalui proses penapaian yis semula jadi untuk mengestrak rasa halia tersebut dengan lebih berkualiti
  • Maturating the ginger beer - Selepas proses bersama yis, halia tadi akan di tapis dengan kuantiti tertentu untuk meninggalkan sejumlah kecil halia yang penting dalam memberikan rasa tambahan untuk proses selanjutnya. Minuman halia ini kemudian disimpan dalam tempoh masa tertentu untuk tujuan mematangkan rasa dan kualiti, macam tapai gitu lebih kurang yang Ju dapat faham 😂
  • Making it ready to drink - Tiba waktu matang dan yakni minuman halia tersebut telahpun sedia untuk dipasarkan, halia akan dicairkan dengan air, gula dan asid sitrik dan di tapis. Kemudian dihantar ke pengilang untuk proses karbonasi dan pembungkusan
Sumber : Wikipedia.org

Diawal tadi mengenai perisa tersentak juga ada sebut "beer". Dalam hati, ada alkohol ke ?? Dari apa yang Ju dapat melalui pembacaan ni dan checking kandungan dalam botol yang Ju dapat, syarikat pengeluar sepenuhnya menggunakan bahan-bahan semula jadi. Penggunaan perkataan "Beer" pun lebih hanya untuk nama sahaja dan tiada tertulis pun dalam ni mengenai alkohol. Tapi kalau kau orang masih ragu-ragu, tak perlulah minum kan. Ju yakin takda penggunaan alkohol, jadi Ju teruskan minum pemberian dari rakan sekerja Ju ni

Bagaimana rasa soda Pink Grapefruit ni ? Seriously macam 100 Plus tau ! langsung takda rasa manis, lebih kepada rasa anggur dan halia. Bagus juga lah untuk tubuh badan, buang angin dan panaskan badan. Tapi Ju tak suka rasa gas soda tu. Dah nama nya minuman soda, memanglah bikarbonat kan sebiji macam minuman Pepsi dan lain-lain tu. Minuman soda dari Bundaberg ni boleh ja didapati dimana-mana mall terdekat. Tak pernah nampak ?? Ju pun sama, mungkin sebab sebelum ni tak ambil kisah kan. Jadi lepas ni boleh la cari-cari dekat mall terdekat kau orang. Harga pun sekitar RM 5.80, mungkin berbeza ikut tempat tertentu.

Cara nak buka botol minuman soda ni pula seperti yang kau orang tengok melalui gambar Ju kongsi ni, agak oldschool kan ? Sangat suka cara buka ni sebab memang membawa memori dulu gitew ! 😍

Original Indonesian Receipt @ Ayam Penyet Ria, 1Borneo Kota Kinabalu

Assalammualaikum 💕

Ok Ju nak kongsi dengan kau orang salah satu restoran yang Ju suka pergi sebab makanan sedap dan harga ekonomik. Pendek kata, favourite restaurant gitu ! Masa ni jalan-jalan self reward dengan suami di 1borneo iaitu salah satu kompleks beli belah dekat Kota Kinabalu ni. Dah nama nya self reward,  jalan shopping sambil belanja suami sebab rajin teman kita COD barang 😁

Bab lain awak suruh  Ju tunggu, Ju ok saje. No hal.  Jangan bab makan. Kalau perut dah lapar, Ju memang tak dapat nak menahan 😌

Original Indonesian Receipt @ Ayam Penyet Ria, 1Borneo Kota Kinabalu || Jika tekak kau orang yang comel tu memang tekak suka makanan tradisional atau menu kampung, kita geng ! Dan bagi kau orang pula yang nak merasa menu tradisional tapi tak tahu nak test dekat mana ni lah salah satu restoran yang Ju sarankan untuk kau orang singgah. Bukan sekadar menghidangkan pelanggan dengan menu tradisional Indonesia, pelanggan juga dihiburkan dengan alunan lagu masyarakat tersebut. Haa memang terasa sangat lah kau orang makan macam dekat Indonesia, tambahan lagi para pekerja dekat sini berpakaian kerja corak batik Indonesia tu ! Tengah makan tu macam lupa kau orang dekat Sabah 😅

Antara menu yang popular dekat sini kalau kau orang nak makan nasi putih ialah ayam penyet, lele penyet (ikan keli), ikan putih penyet, ikan terbang, terung penyet, udang penyet, ikan bakar  dan lain-lain lagi dengan nama sedikit pelik Ju tak ingat tapi rasa dia memang menjadi igauan tekak kau orang tau ! HAHAHA. Bagi makanan bergoreng pula terdiri dari nasi goreng gila, mee goreng gila, (penulis tak gila ok hahaha) dan pelbagai lagi lah, nak tahu menu lain kau orang kena singgah tau !

Cara nak order bila kau orang sampai sini, kau orang pilih dulu menu kemudian isi menu form tu mana kau orang nak makan baru tu pass dan bayar terus dekat kaunter dengan sendiri tau. Kira ok jugalah cara dia ni sebab kaunter bukan jauh pun lagi tu restoran tak berapa besar, kira bagus biar pelanggan datang sendiri bayar dekat kaunter. Jangan pula kau orang datang makan sini panggil2 waitress macam dekat kedai mamak tu hoho. Waitress cuma datang dekat kau orang untuk hantar form menu dan hantar makanan sahaja ye.

Ju bila masuk sini tak lain tak bukan mesti order ikan putih penyet atau pun lele penyet bersama nasi putih. Masa ni memang nak sangat makan nasi ikan putih penyet dan suami pula nak test makan nasi putih bersama ayam tanpa tulang. Untuk minuman pula suami pilih Ice longan Cincau. Ju takda order minuman sebab sekarang berpantang segala jenis minum kecuali air putih suam yang dibawa ke mana sahaja bersama-sama.

Masa Ju datang memang ada beberapa pelanggan juga yang tengah syok makan dan santai diiringi muzik-muzik Indonesia ni, kira 15-20 minit macam tu lepas submit menu form, kami dah dapat menu makanan. Cepat kan ? Well, 5 star untuk service dia orang ni.
Antara sebab utama juga Ju suka ke sini sebab sambal dia orang dekat sini, ada 4 jenis sambal tau bergantung kepada jenis menu kau orang tu. Kau orang boleh refill sambal dekat meja yang disediakan, refill saje berapa kali kau orang nak. Takda limit pun. Sambal dia orang memang kaw sangat. Hidung Ju mandi peluh tau HAHA. Ju rasa tukang masak ni memang pure Indonesian juga kot.

Persekitaran pun nampak selesa dengan tempat duduk yang disediakan kebanyakannya tempat duduk berkembar yang boleh muat duduk untuk 4-6 orang. Jika kau orang datang berjemaah pun jangan risau, tempat duduk luar pun ada disediakan kalau nak tempat lebih terbuka dan selesa untuk makan dan  berborak dengan member kau orang.

Jika kau orang plan nak singgah waktu makan tengahari, Ju sarankan kau orag booking meja sebab confirm full kalau kau orang lewat tau. Ju pernah 2x datang nak makan masa lunch, fuh ! Penuh tau. Restoran ni beroperasi dari jam 10 pagi hingga 10 malam. Tak rugi datang dan singgah tau 😍











Original Indonesian Receipt @ Ayam Penyet Ria, 1Borneo Kota Kinabalu 

088 488 228
10 PAGI - 10 MALAM







Original Indonesian Receipt @ Ayam Penyet Ria, 1Borneo Kota Kinabalu 

088 488 228
10 PAGI - 10 MALAM

Ikan Putih Penyet RM 13.80
Ayam tanpa Tulang RM 12.70
Ice Longan Cincau RM 6.30
JUMLAH RM 32.80


Kredit Google Map untuk rujukan lokasi Ayam Penyet Ria, 1Borneo Kota Kinabalu 

Balai Dunia Niaga Homestay @ Borneo Paradise Beach Resort & Spa, Kinarut

Assalammualaikum 💕

Berkongsi tarikh bersejarah Hari Malaysia bersama tarikh kelahiran Echa, anak buah sebelah keluarga suami, parti harijadi dilangsungkan dengan kehadiran keluarga terdekat di Borneo Paradise Beach Resort & Spa, Kinarut pada 16 September yang lalu. Dah alang sambut dekat resort, kami sekeluarga pun planning lah nak tidur semalaman dekat situ.

Balai Dunia Niaga Homestay @ Borneo Paradise Beach Resort & Spa, Kinarut || Tempat penginapan ni kakak suami yang aturkan dengan bayaran RM 500 semalaman termasuk deposit. Bagi Ju kira berbaloi sebab chalet ni dilengkapi dengan 3 buah bilik masing-masing ada 2 katil, tandas, penghawa dingin di setiap bilik dan 1 bilik tandas diruang tamu, tandas dilengkapi pula dengan heater. Manakala ruang tamu dilengkapi dengan sofa dan televisyen. Kemudahan dapur pula dengan peti sejuk mini dan cerek pemanas air.

Paling best, ruang belakang ada view tasik dan laut ! Di halaman tu pula disediakan tempat BBQ. Berbaloi kan ?? Ju pasti sekiranya booking untuk stay 2-3 hari dapat lebih murah kot. Ju tak ada tanya dekat kaunter sebab pengurusan semua disediakan oleh keluarga suami 😌

Selain dari kelebihan lokasi Borneo Paradise Beach Resort & Spa yang terletak di tepi pantai, disini juga terdapat kemudahan kolam renang dengan kelebihan 2 kolam kanak-kanak, kawasan rekreasi yang luas untuk aktiviti BBQ, perkhemahan atau sukan sesuai untuk pengunjung yang datang dalam kuantiti ramai atau merancang melakukan aktiviti besar bersama keluarga. Malah, kemudahan restoran juga terdapat disini iaitu Restoran Belanak yang beroperasi bermula jam 07:00 pagi hingga ke 11:00 malam.  Ju takda singgah ke restoran ni jadi tak berapa tahu menu yang ditawarkan sebab jamuan harijadi Echa pun sudah lebih dari cukup mengenyangkan para tetamu termasuk kami.

KM 22.5 PAPAR/KOTA KINABALU HIGHWAY, KAMPUNG LAUT KINARUT
Kota Kinabalu 88200
088-752 666


View dari balkoni belakang Balai Dunia Niaga Homestay

Kalau kau orang jenis tak bole move on tanpa line internet, jangan risau dekat sini disediakan juga kemudahan Wifi. Line Tunetalk, Digi, Maxis pun ok dekat sini, so jan risau kalo kau orang takut terputus hubungan dengan dunia luar semasa bercuti. Bagi kau orang yang suka minum atau santai seperti bar, dekat sini takda kemudahan macam tu, so duduk dan santai dekat restoran yang disediakan sahaja yep.

Kemudian apa yang Ju dapat lihat juga dekat sini, pihak Borneo Paradise Beach Resort & Spa ni menyediakan kemudahan pengangkutan bas kepada pengunjung. Rate untuk pengangkutan ni Ju tak berapa pasti atau kau orang boleh direct hubungi pihak Borneo Paradise Beach Resort & Spa untuk makluman lanjut.

Kemudahan tempat letak kenderaan kau orang juga disediakan dalam kawasan Borneo Paradise Beach Resort & Spa jadi takda masalah nak park kereta dan enjoy holiday kau orang dekat sini. Selain daripada itu, jika kau orang merancang untuk buat seminar, bolehlah survey dekat sini kerana terdapat bilik sidang yang sesuai untuk diadakan aktiviti rasmi seperti mesyuarat dengan kelengkapan kemudahan audiovisual.
                                                                                                               


View dari depan Balai Dunia Niaga Homestay

Kemudahan BBQ di belakang 
Persekitaran Balai Dunia Niaga Homestay

Tasik dibuka untuk memancing kepada pengunjung resort

Jika kau orang berminat untuk ke sini bolehlah hubungi atau rujuk lokasi dibawah ni untuk memudahkan perjalanan kau orang. Bagi yang takda plan untuk menginap ke sini tapi ingin bawa anak-anak mandi di kolam renang pun boleh juga dengan kadar bayaran RM 3 seorang kalau Ju tak silap

KM 22.5 PAPAR/KOTA KINABALU HIGHWAY, KAMPUNG LAUT KINARUT
Kota Kinabalu 88200
marketingborneo@yahoo.com
088-752 666



Lokasi Borneo Paradise Beach Resort menghadap pantai

Kredit Google Map untuk rujukan lokasi Borneo Paradise Beach Resort & Spa, Kinarut

Placenta Power Aging Corrector Eye Cream by Gobdigoun.com

Assalammualaikum 💕

Placenta Power Aging Corrector Eye Cream by Gobdigoun.com || Merupakan krim yang berfungsi menghilangkan tanda penuaan dan pelbagai jenis kedutan di wajah kau orang dengan berkesan. Mengikut ujian yang dijalankan, krim ni ternyata berkesan dalam tempoh 8 jam iaitu 3 minit selepas digunakan. Kandungan eksklusif iaitu  asetil hexapeptide 8 dan protein yang sangat berkhasiat dari plasenta biri-biri Ovine Australia merealisasikan impian kulit anjal yang sempurna dan menyelesaikan masalah kulit berkedut serta garis halus.


FAKTA : Tanda-tanda penuaan bermula sekitar umur wanita 30 an. Cara mengelakkan atau melambatkan tanda penuaan, kau orang kena mula dari sekarang titikberatkan penjagaan dalaman juga luaran.

Ju bagi 5 bintang untuk packaging Placenta Power Aging Corrector Eye Cream ni sebab kemas dan cantik. Logo dibaluti dengan warna emas dan deskripsi yang lengkap membuatkan produk ni nampak eksklusif dan mewah. Bila nak guna pun rasa berat hati nak buka kotak apatah lagi nak buang jauh sekali ! 😂  






FAKTA : Bahagian mata merupakan bahagian paling cepat melalui proses kedut dan garis halus. Sebab tu penting amalkan penggunaan krim mata berbanding hanya bergantung kepada pelembab wajah


KANDUNGAN :

Water, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, 12-Hexanediol, Niacinamide, Butylene Glycol, Glycerin, Placental Protein, Pullulan, Porphyridium Cruentum Extract, Palmitoyl Tripeptide-5, Malva Sylvestrus (Mallow) Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Primula Veris Extract, Alchemilla Vulgaris Extract, Veronica Officinalis Extract, Melissa Officinallis Leaf Extract, Achillea Millefolium Extract, Bixa Orellana Seed Extract, Acetyl Hexapeptide-8, Anthemis Nobilius Flower Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Cymbopogon Martini Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Rose Flower Oil, Ethylhexylglycerin, Carbomer, Hydroxypropyl Methylcellulose, Isoceteth-10, Isoceteth-25, Adenosine, Disodium EDTA, Tromethamine


HOW TO PURCHASE ?
Facebook : @Gobdigoun.com
Instagram : @Gobdigoun9


Bukan hanya logo dibaluti warna emas tetapi bekas eye cream ni pun berwarna emas tau, series sangat cantik Ju tengok. Semangat nak eject krim tu laju-laju dari bekas tapi tak dapat. Eh ! camana nak pakai ni ? Kelihatan bekas Placenta Power Aging Corrector Eye ni seperti jarum suntikan dekat hospital tu cuma ni lebih mesra untuk penjagaan kesihatan dan kecantikan wajah, giteww !

Rupanya kena unlock dulu dengan pusing pemegang bawah "syringe" ni sebelum eject keluar krim tu. Wah ! Kira safety juga packaging ni kan, tak risau jika bawa ke mana sebab ada safety lock. Pendek kata, travel friendly. Siap pakai, pusing semula dah terlocklah bekas krim tu, takda lah istilah eh tertekan ! terhabis krim mahal tanpa sengaja.. peuw ! Menyesal tak sudah.

Cara Guna :
Placenta Power Aging Corrector Eye Cream mengandungi nutrisi seperti asid amino, vitamin peptida aktif, enzim dan mineral yang berkesan dalam memutihkan, penghidratan, rawatan kedut, jerawat, peredaran darah, dan sebagainya. Cara gunakan krim ni sangat mudah, Ju cuma eject sekali ni sahaja dah lebih dari cukup untuk sepasang bawah mata Ju. Ju pakai 2x sehari iaitu sebelah pagi dan malam.

Tekstur :
Berwarna putih dan wangi (rujuk gambar dibawah) Selesa nak apply dibahagian mata sebab mudah menyerap dan tak ganggu pun pandangan kau orang. Siap ratakan, boleh dah buat kerja harian !

Keberkesanan :
Tak berani nak kata seminggu pakai dah berkesan 100% sebab kadang produk ni bergantung juga dengan kulit. Tapi dengan kandungan Placenta Power Aging Corrector Eye Cream yang semula jadi ni, Ju sangat rekomen dengan kau orang dan pastinya bersesuaian dengan semua jenis kulit wanita asia. Sepanjang 16 hari guna Placenta Power Aging Corrector Eye Cream dan masih lagi pakai hingga ke hari ini, bagi pendapat peribadi Ju sendiri, mata lebam Ju sebab tak cukup rehat ni sedikit sebanyak melalui perubahan, kulit bawah mata lebih nampak lembut dan kurang sembam. Ju pasti jika digunakan dengan konsisten, hasil pasti lebih menarik lepas ni. 

Tarikh Luput :
Kau orang boleh check tarih luput Placenta Power Aging Eye Cream ni dibahagian bawah lock dan unlock bekas krim ni. Ju punya ni tamat tempoh pada tahun 2019. Kira lama juga kan. Bila ada tahun luput ni mudah untuk kita juga, taklah guna produk yang dah expired then gelabah semacam kenapa tak berkesan kan 








KANDUNGAN :

Water, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, 12-Hexanediol, Niacinamide, Butylene Glycol, Glycerin, Placental Protein, Pullulan, Porphyridium Cruentum Extract, Palmitoyl Tripeptide-5, Malva Sylvestrus (Mallow) Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Primula Veris Extract, Alchemilla Vulgaris Extract, Veronica Officinalis Extract, Melissa Officinallis Leaf Extract, Achillea Millefolium Extract, Bixa Orellana Seed Extract, Acetyl Hexapeptide-8, Anthemis Nobilius Flower Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Cymbopogon Martini Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Rose Flower Oil, Ethylhexylglycerin, Carbomer, Hydroxypropyl Methylcellulose, Isoceteth-10, Isoceteth-25, Adenosine, Disodium EDTA, Tromethamine



HOW TO PURCHASE ?
Facebook : @Gobdigoun.com
Instagram : @Gobdigoun9

Menarik di Sabah : Arnab Village, Ranau

Assalammualaikum 

Yeayy ! Masuk hari ke 3 berada di sini dengan keluarga Ju. Kami bertolak ke Arnab Village pada sebelah pagi, masa ni Arnab Village tengah hot viral di laman sosial dengan kecomelan arnab yang terdapat disini. So Ju pun taknak lepaskan peluang bawa keluarga melihat sendiri dengan lebih dekat arnab yang dipelihara dekat sini. 

Menarik di Sabah : Arnab Village, Ranau || Terletak 103 kilometer dari Kota Kinabalu jika kau orang bertolak dari bandar tapi jika kau orang berada di Kundasang, lokasi Arnab Village cuma terletak 11.6 kilometer dari pekan dan mengambil masa kira-kira 20 minit untuk sampai. Memandangkan pertama kali ke sini, kami bergantung dengan rujukan waze sepenuhnya ! Yes sampai tersesat jauh ke hulu kampung hahaha. 

Pengalaman sesat berjemaah dengan keluarga, demi arnab gebus kami redhakan 😄 apa tak sesatnya, mata asyik tengok ke depan, tak tengok signboard yang disediakan. Masa ni signboard memang ada tapi kecik sangat dah tu cat papan lagi warna coklat ditambah dengan kehijauan warna alam semulajadi, papan tanda tu tak kelihatan sangat. 


Facebook : Arnab Village Ranau
Instagram : @Arnab Village Ranau


Fakta mengenai Arnab Village, Ranau
  • Perusahaan keluarga yang dimiliki oleh Jubair Juhinin, graduan Sains Akuakultur UMS 2013
  • Memiliki 200 ekor arnab dengan 8 spesies berbeza dan dibiarkan bebas dikawasan berpagar
  • Kawasan berpagar yang disediakan untuk arnab-arnab ini ialah seluas 100 meter persegi
  • 0.4 hektar tanah terlibat dalam usaha menaiktaraf Arnab Village dengan kemudahan tempat letak kereta, restoran, homestay dan kaunter pendaftaran 

Waktu Operasi dan Yuran 

Beroperasi setiap hari dari jam 09:00 pagi hingga ke 05:00 petang. Manakala yuran yang dikenakan kepada pengunjung ialah 
  • Dewasa : RM 3 
  • Kanak-Kanak : RM 2
  • Makanan arnab : RM 2 (Baja)







Instagram : @Arnab Village Ranau













Gebu gebas kan arnab-arnab dekat sini, perbelanjaan makanan arnab dekat sini Ju tak pasti berapa tapi dengan kuantiti arnab yang semakin banyak ni mesti perlukan kos yang tinggi untuk pengurusan tempat tinggal arnab ni demi menjamin kesihatan yang berpanjangan. Sekitar Ogos 2016 sahaja direkodkan seramai 6,000 pengunjung datang ke sini untuk melihat lebih dekat arnab-arnab disini. Hebakan kuasa viral ! Insyallah semoga terus sukses perniagaan keluarga Jubair Juhinin ni.



Facebook : Arnab Village Ranau
Instagram : @Arnab Village Ranau

Kredit Google Map untuk rujukan lokasi Arnab Village 

Menarik di Sabah : Sabah Tea Garden Nalapak, Ranau

Assalammualaikum 💕

Pertama kali jejak di Sabah Tea Garden ni lepas anak-anak buah main dengan ikan tagal di Sungai Moroli. Entri Ju sebelum ni, usai dari sana, suami Ju bawa singgah dekat sini. Lupa pulak turutan tempat lawatan ni, hampir tertinggal entri pasal ni ! Tak terus balik homestay walau hujan renyai-renyai. Suami kata dah alang alang sampai Ranau, Sabah Tea Garden kenalah singgah juga 😁 yayy !

Menarik di Sabah : Sabah Tea Garden Nalapak, Ranau || Terletak 36.1 kilometer dari Kundasang sekiranya kau orang bertolak dari pekan Kundasang dan mengambil masa sekitar 55 ke 60 minit untuk tiba ke lokasi bergantung pada keadaan jalan raya.

Memandangkan Ju dan keluarga bertolak dari Tagal Sungai Moroli, perjalanan kami hanya memakan masa 11 minit dengan jarak 2.25 kilometer sahaja. Sedikit kesukaran sepanjang laluan masuk dan keluar kenderaan ke ladang teh ni sebab keadaan hujan lebat dan jalanraya yang belum berturap sepenuhnya. Ju tengok pihak ladang teh Sabah Nalapak ni memang dalam proses membaik pulih laluan jalanraya untuk memudahkan para pengunjung/pelancong dari luar untuk melihat dan merasai sendiri keindahan di Sabah Tea Garden ni.

Menyelusuri laluan masuk ke Sabah Tea Garden Nalapak ni mengambil masa 15 - 20 minit juga sebab keadaan hujan lebat menyukarkan penglihatan pemandu. Setibanya di check point utama, hujan mulai reda dan Ju ambil peluang tu untuk bawa keluarga bergambar disekitar ladang teh. Tak banyak gambar yang dapat Ju ambil sebab cuaca tidak mengizinkan dan bimbang kesihatan kedua ibu bapa dan anak-anak buah Ju.

Fakta mengenai Sabah Tea Garden

  • Beroperasi dari 08:00 am - 04:00 pm setiap hari
  • Lawatan ke kilang pembuatan teh di cas (Ju tak pasti berapa sebab tak berkesempatan singgah ke kilang)
  • Keluasan ladang sebanyak 6,200 ekar dan berketinggian kira-kira 2,272 kaki dari aras laut



Sabah Tea Restaurant & Tea Shop
Memandangkan hujan, Ju bawa keluarga berteduh seperti pengunjung lain juga di Sabah Tea Restaurant & Tea Shop. Nampak padat restoran ni dengan pengunjung yang datang berteduh berbanding yang datang untuk minum dan makan. Tengok keadaan awan memang takda tanda matahari nak muncul. Confirm sampai ke malam lah hujan ni. Dengan keadaan sejuk lagi, cepat-cepat nak bawa keluarga balik tapi kena mesti bergambar dulu dekat trademark Sabah Tea ni ! 😁 

Dari apa yang Ju dengar, dekat sini terkenal dengan Sabah Tea Tarik Pandan. Tak pasti rasa dan rupa camana tapi kalau dah viral tu memang confirm sedap kan 😀 

KM17, Jalan Ranau / Sandakan,
Kg. Nalapak,
89309, Ranau








KM17, Jalan Ranau / Sandakan,
Kg. Nalapak,
89309, Ranau

Sabah Tea Love Teapot
Ni antara trademark yang wajib juga nak ambil gambar, mak besar teapot ni siap dijadikan tempat sebagai bukti kasih sayang antara pasangan dengan kononya mengunci Cinta dengan padlock yang disediakan oleh pihak Sabah Tea. Bukan percuma tau padlock tu, kena beli ! Hahaha. Ju tak pasti berapa harga kena rujuk dekat kaunter Tea Shop

Datang ke sini bukan sahaja kau orang boleh bergambar dengan pemandangan dan trademark yang unik dan cantik, kau orang juga boleh lihat cara-cara pemprosesan teh disini dengan lebih dekat dari cara memetik, dibersihkan, cara teh diasingkan dengan gred melawat ladang teh organik dan membeli belah cenderamata berasaskan teh. Bukan itu sahaja, kau orang juga dapat melihat cara-cara mengenalpasti jenis teh samada organik ataupun tidak, cara penghasilan teh hingga ke cara pembungkusan.

Insyallah Ju dan suami ada perancangan lagi untuk bawa mereka semula ke sini sebab masa ni pun semua kejar masa dan keadaan cuaca sangat tak baik untuk berada lama dekat sini dan bergambar dengan ladang teh. Ju pasti masa sekarang ni mesti jalanraya masuk ke ladang teh telah berturap sepenuhnya. Kami ke mana lepas ni ? Ju kongsi nanti di entry seterusnya ! 😘



A post shared by Junzie (@jun.zie) on

"Love is in the air"
Declare your love with your special person by placing a Love Lock on our love teapot. Buy a lock from Tea Shop,. Write your name, select a spot & secure it together

A post shared by Junzie (@jun.zie) on


Kredit Google Map untuk rujukan lokasi Sabah Tea Garden Nalapak, Ranau