FACEBOOK CONTEST : TAG | SHARE | MENANG TOPUP RM 10 x 3

Assalammualaikum 💕

MILIKI TOPUP RM 10 x 3 orang ni dengan follow syarat mudah ni. Kau orang ada facebook ?  Ju anjurkan satu contest di Pages rasmi yang baru Ju buat beberapa hari lepas. Kau orang cuma perlu follow 3 syarat di bawah ni dan berpeluang miliki topup bernilai RM 10.

TERBUKA kepada sesiapa tak kira jantina dan tak kira peringkat umur asalkan kau orang ada media sosial Facebok.

FACEBOOK CONTEST : TAG | SHARE | MENANG TOPUP RM 10 x 3


KLIK gambar untuk direct ke POST CONTEST

Syarat : 
1)FOLLOW/LIKE pages facebook "Junzie Diamond Gold Skincare Kota Kinabalu"
2) SHARE setiap post terbaru dalam pages "Junzie Diamond Gold Skincare Kota Kinabalu" 
3) TAG 2 rakan anda dalam kotak komen dan gunakan hastag#Diamondgoldskincarekk 

Mudahkan 😍😍     3 orang pemenang bertuah akan diumumkan pada 31 December 2017 ! 

10 Easy Ways to Identify a Sabahan

Assalammualaikum💕

Mengenali komuniti Sabah bukan sahaja dari dialek pertuturan namun kau orang boleh juga kenali ciri-ciri seseorang Sabahan ni dari perilaku dia orang. Kita digalakkan untuk saling kunjung mengunjungi dan tidak memilih latar belakang dalam mengeratkan sillaturahim sekali gus kau orang pun dapat belajar perkara mengenai budaya yang berbeza dari rakan-rakan kau orang. Belek-belek whatsapp semalam Ju nampak satu perkongsian dari seorang rakan Ju ni mengenai tips mengenali seseorang tu Sabahan. Ju berasal dan lahir di Kota Kinabalu, Sabah. Jadi bila ada tips macam ni kira menarik hati juga nak baca 😂


10 Easy Ways to Identify a Sabahan

  1. "BAH" is the trademark for any Sabahan
  2. They use their lips to point for direction 😘
  3. "ANU" is a popular vocabulary
  4. Every main meal must be eaten with a soup 
  5. It's a common for a lady to be called "Amoi" or "Mandak" 👩
  6. Psssssstttt .. is how you call the waiter/waitresses at a Kedai Kopi
  7. THE BOSS is anyone. They address someone as "boss" out of respect or if they're unsure what to call a person 😎
  8. If people ask for direction, they would say "Just go straight ahead" 👉
  9. They measure distance by stretching the word e.g "Saaaaanaaaa Ranau" 
  10. They all love to sing karaoke. Well most of them 

KREDIT : GOOGLE IMAGE

Baca senarai di atas buat Ju senyum sendiri dan YES ! Ju sokong untuk point 1,2,3,5,7,8,9,10 berbanding point 4. Sebut point 8 tu ikut juga mulut Ju muncung memanjang ! 😂 Ini memang fakta, satu masa dulu memang trend sebut tunjuk arah macam ni.
Sabah sahaja terdiri dari 19 etnik yang Ju tahu dimana majoriti ialah Kadazan/Dusun yang mana kebanyakannya telah pun berkahwin campur, memperkembangkan lagi etnik yang sedia ada di Sabah. Etnik yang pelbagai ni juga berbeza dialek mengikut daerah kau orang tinggal. Bukan semua sama dialek tau. Perkahwinan etnik antara babah Ju dari Dusun Kuala Penyu dan bonda dari Bisaya Beaufort, jadikan kita orang 4 beradik berbagi etnik iaitu kakak dan abang ikut etnik bonda manakala Ju dan adik bongsu ikut etnik sebelah babah. Tapi sayangnya komunikasi tradisional bahasa dusun dan bisaya  kita orang tak pandai cuma faham sebab dekat rumah 100% kita orang gunakan bahasa pasar sebagai bahasa komunikasi. Antara etnik yang kau orang perlu tahu di sini ialah :

  • Dusun
  • Kadazan
  • Rungus
  • Bisaya
  • Lotud
  • Kadayan
  • Iranun
  • Bajau
  • Lun Bawang
  • Orang Sungai
  • Minokok
  • Idaan
  • Dumpas 
  • Rumanau
  • Brunei-Malay
  • Mangka'ak
  • Kwijau
  • Tambanuo
  • Maragang


Kau orang Sabahan ? Etnik mana satu, share jom !

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Bismillahirrahmanirrahim 💕

Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh taraf hidup yang semakin hari semakin meningkat. Jika harapkan duit gaji bulanan tanpa melakukan kerja tambahan, agak sukar untuk menampung perbelanjaan seharian.




Bagi menjamin kewangan yang kukuh dalam jangka masa yang panjang, anda perlu menjadi seorang yang bijak dalam merancang perniagaan anda. Melabur adalah satu urusniaga paling mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan keuntungannya adalah berlipat kali ganda daripada modal yang dikeluarkan.


Disebabkan oleh keuntungan yang lumayan inilah yang membuatkan ramai orang mengambil keputusan untuk melaburkan wang dalam pasaran kewangan terbesar di dunia iaitu pasaran pertukaran asing (Forex). Tambahan lagi dengan adanya kuasa internet yang meluas dapat memudahkan lagi urusniaga pelaburan di pelusuk dunia.



Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Apakah Itu Forex?



Forex adalah singkatan nama bagi FOReign EXchange atau lebih mudah difahami dengan urusniaga perdagangan/transaksi matawang yang boleh dilakukan selama 24jam secara berterusan tanpa henti. Perdagangan/transaksi ini memperdagangkan mata wang sesebuah negara terhadap mata wang negara yang lainnya yang melibatkan pasaran wang utama di dunia.


Dikatakan pasaran Forex ini mempunyai pasaran yang sangat kukuh sehingga mampu mengalahkan mata wang asing yang terbesar dan nilai transaksi pasaran forex mencapai nilai trilion sehari. Oleh kerana itu juga lah ramai prospek yang semakin ramai melabur dalam perdagangan Forex kerana ianya sangat menguntungkan.

Kenapa Anda Perlu Memilih Forex?

1. Modal Kecil.



Untuk mula melabur dalam pasaran Forex tidak memerlukan modal wang yang banyak. Anda hanya perlu membeli sejumlah minimum saham yang ditetapkan sebagai permulaan pelaburan anda. Dengan jumlah minimum ini dapat memberikan peluang kepada anda yang berminat dalam pelaburan Forex.

2. Untung Besar.

Tidak dinafikan lagi bahawa pasaran Forex memberikan lebih banyak faedah serta keuntungan daripada kerugian. Dengan melabur secara rasional dapat membantu anda menikmati pulangan keuntungan  yang berlipat kali ganda dan lebih lumayan daripada apa yang anda jangkakan.

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Forex telah menjadi satu alternatif pelaburan yang semakin hari semakin popular diperkatakan oleh pelabur. Ini disebabkan oleh ROI ( Return On Investment) daripada Forex memberikan keuntungan yang cepat. Akan tetapi, sekiranya anda tidak mempunyai ilmu pelaburan Forex yang mencukupi akan menyebabkan anda berhadapan dengan risiko kerugian.


Bagi menguruskan kewangan yang baik, anda perlu mempunyai pengetahuan yang secukupnya terutamanya dalam pelaburan Forex ini. Sebagai persediaan untuk memulakan pelaburan, anda perlu mendapatkan ilmu dan maklumat pelaburan yang betul untuk menjadikan anda seorang pelabur yang bijak. Antara perkara-perkara yang perlu anda fikirkan ialah :  


1. Mempunyai modal melabur yang mencukupi.
2. Ketahui matlamat atau tujuan pelaburan.
3. Mendapatkan ilmu yang betul daripada sumber yang sahih dan dipercayai.
4. Fahami apa yang diajar dan dapat menguasai ilmu sepenuhnya.
5. Mampu membuat keputusan sendiri.
6. Sentiasa mengikuti per­kem­bangan semasa pelaburan.
7. Membuat pembelajaran sendiri dengan membaca.


Mungkin agak sukar untuk anda memikirkan semua ini sekiranya anda tidak mempunyai ilmu dalam pelaburan. Lebih-lebih lagi sukar untuk mencari maklumat yang boleh dipercayai. Adalah lebih mudah sekiranya anda belajar Forex dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 yang dianjurkan oleh PIPSEMPIRE ACADEMY.

Kenapa Anda Perlu Menyertai Forex Masters Summit 1.0

1. Yuran Hanya Bayar Sekali Sahaja.

Dengan bayaran yuran sekali sahaja, anda akan dapat sertai kelas Forex berkali-kali. Tawaran istimewa ini hanya untuk mereka yang menyertai kelas anjuran Pips Empire Academy sahaja dan anda boleh bandingkan yuran kelas lain yang hanya menawarkan kelas secara on off dengan bayaran yuran yang mahal.

2. Kelas Selama setahun.

Dengan kadar yuran yang murah sekali bayar, anda akan menikmati kelas penuh selama 3 hari dan kelas pada setiap hari Isnin selama setahun. Dalam masa setahun ini anda boleh belajar sampai pandai dan boleh bertanya apa-apa soalan pada guru yang mengajar. Sangat menguntungkan bukan?

3. Silibus Yang Mudah Faham.

Kelas Forex Master  menyediakan silibus yang mudah difahami dengan strategi yang ringkas dan terbukit berkesan. Pembelajaran juga dilakukan secara bersistematik dan mempunyai silibus bagi memudahkan lagi pelajar memahami Forex dalam jangka masa selama setahun bagi menguasai ilmu Forex sepenuhnya.

4. Kemudahan Pembelajaran Yang Lengkap dan PERCUMA.

Selain mempunyai silibus yang mudah difahami, anda juga akan diberikan analisis percuma, signal percuma serta webinar percuma. Tambahan lagi anda akan dapat menyertai networking komuniti yang mempunyai sistem yang mantap dan berterusan daripada aplikasi telegram, whatsapp dan facebook.


Lebih menarik lagi sekiranya mempunyai Trading Floor di Singapura, Shah Alam, Melaka, Sabah dan tempat-tempat lain, anda boleh pergi bercuti sekali. Malahan kalau kebetulan berada di Shah Alam atau Melaka, boleh masuk kelas di sana secara percuma. Paling penting ialah dilengkapi dengan kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders).

5. Tenaga Pengajar yang Berkemahiran Dan Berpengalaman.



Untuk berjaya, anda perlu belajar daripada mereka yang mahir dan berpengalaman dalam sesuatu bidang. Disebabkan itu, PipsEmpire Academy menyediakan tenaga pengajar yang berkemahiran serta berpengalaman dalam pasaran Forex untuk kelas belajar Forex ini.

6. Mempunyai Kelas Fast Track Trader.

Kelas Fast Track Trader Ini adalah satu satunya kelas untuk menjadikan anda seorang professional dan international trader dalam masa yang singkat. Pendek kata, ia adalah shortcut journey of Trade dimana anda boleh mengikuti kesemua program PipsEmpire Academy secara percuma tanpa perlu membayar apa-apa.

Kelebihan Kelas Fast Track Trader.

  • IB Training PERCUMA.
  • Daily Signal PERCUMA.
  • Maklumat PERCUMA.
  • Webinar PERCUMA.
  • Silibus yang MUDAH difahami.
  • Perkongsian lebih 50 strategi yang mudah dan ringkas serta terbukti berkesan.
  • Pengajaran secara sistematik dan bersilibus.
  • Tenaga pengajar yang berkemahiran dan berpengalaman.
  • Support sistem yang mantap dan berterusan (telegram, whatsapp dan facebook).
  • Kemudahan pembelajaran yang lengkap!
  • Business To Business
  • Kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders)
  • Secret Techniques

7. 6 Speaker Hebat.



Pada Forex Masters Summit 1.0 akan menampilkan 6 speaker hebat dalam bidang pelaburan pasaran Forex ini untuk berkongsi pengalaman mereka kepada anda. Antara 5 speaker yang hebat ialah Mario Singh, Wayne Ko, Ahmad Zaki, Ibrahim, Zulhilmi dan Aun Khairul.


Mario Singh.



Mario Singh merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Fullerton Markets dan pengurus Forex yang terkenal diserata dunia sebagai pendidik FOREX. Beliau telah mendapat latihan perbankan swasta dari Julius Baer (Bank Swiss yang terbesar di dunia dengan aset 340 Billion di bawah pengurusan CHF) dan perbankan ICBC (salah satu perbankan komersial terbesar di dunia dengan permodalan pasaran pada 269 Bilion.


Beliau juga adalah seorang pakar yang sentiasa mendapat perhatian ramai di dalam industri FOREX ini. Beliau juga telah muncul lebih 40 kali dalam rancangan CNBC dan Bloomberg. Seramai 350 juta penonton diseluruh dunia menonton setiap kali beliau menampilkan diri dalam berkongsi tentang pelaburan Forex ini.      


Wayne Ko.



Wayne KO adalah Ketua Penyelidikan dan Pendidikan di Fullerton Market. Beliau memberikan perkhidmatan “thought-provoking analysis” dan idea perdagangan kepada beribu pelanggan di seluruh dunia. Beliau sendiri adalah perdagang yang ternama yang mesra dan bersemangat membuatkan ramai orang dari seluruh dunia ingin mempelajari rahsia kejayaan beliau.


Sebagai seorang penceramah di peringkat antarabangsa, beliau telah berucap di depan beribu perdagang dan pelabur dari pelbagai negara di seluruh dunia termasuklah Singapura, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Kemboja, Australia dan China. Ucapan beliau dalam berkongsi pengalaman berdagang tidak pernah membosankan para pendengar.  


Ahmad Zaki.



Ahmad Zaki merupakan Pengasas akademi SIMPLYFX FOREX dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam industri FOREX. Beliau juga telah dianugerahkan tempat pertama untuk dua tahun berturut-turut di dalam pertandingan FOREX yang di adakan di Singapura. Beliau juga adalah orang kuat di belakang penubuhan jutawan “SUPER SCALPER TRADERS”.


Selain itu beliau juga adalah seorang pengasas teknik/strategi khas yang telah terbukti berjaya di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga baru sahaja dianugerahkan sebagai GRAND CHAMPION 2017 daripada Fullerton Markets.  Bukan calang-calang orang beliau ni.


Ibrahim.



Ibrahim adalah perdagang profesional dan pengurus dana proprietari. Beliau adalah orang yang tepat untuk berkongsi dan belajar strategi perdagangan. Beliau juga adalah pengarah pendidikan di SIMPLYFX. Beliau mula berdagang di dalam pasaran FOREX pada 2012 dan mempunyai rekod peribadi yang baik dengan 1000% pulangan pelaburan dalam masa hanya dua bulan. Beliau telah melatih lebih daripada 3000 perdagang dari Malaysia, Indonesia dan Singapura.


Zulhilmi.



Zulhilmi Yusoff adalah pedagang forex sepenuh masa dan merupakan salah seorang mentor di PipsEmpire Academy selepas tiga tahun menjadi ejen Unit Trust. Beliau mempunyai dua tahun pengalaman dalam FOREX. Pengasas teknik membunuh FusionFIBO yang diasaskan daripada FIBO yang asal, yang mana ia sudah terbukti sebagai satu strategi yang sangat efektif untuk perdagang scalping, intraday dan swing. Beliau telah mengajar dan membangunkan ramai pedagang yang konsisten dan berjaya.


Aun Khairul.



Aun Khairul diibaratkan sebagai kisah klasik “Zero To Hero” di dalam FOREX. Beliau telah diperkenalkan kepada Forex oleh SIMPLYFX Malaysia. Setelah berjaya, beliau kini adalah mentor dan menguruskan PIPS EMPIRE MALACCA TRADING FLOOR hanya selepas dua tahun aktif di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga turut dikenali sebagai pakar perdagangan emas dengan memberikan analisis harian yang tepat dan hampir sempurna untuk perdagangan emas.  

8. Lokasi Yang Strategik.



Forex Masters Summit 1.0 2018 akan diadakan di IDCC (Ideal Convention Centre) Shah Alam yang merupakan tempat yang sangat strategik dan selesa untuk semua peserta. Antara kemudahan yang ada dan berdekatan di sini adalah :  
  • Parking Percuma
  • Makan 3x (Breakfast, Lunch, Tea Break)
  • Dekat dengan hotel (Mewah / Murah) From RM108/night
  • Budget Hotel RM86/night.
  • Easy access Federal Highway
  • Wifi Percuma

Daftar Minat Anda Percuma SEKARANG!!!
Berminat untuk melabur dan ketahui lebih lanjut tentang Forex? Rebut peluang ini dengan menyertai Forex Masters Summit 1.0 sekarang kerana tempat adalah terhad. PipsEmpire Forex class dan Fast Track Trader Program juga menawarkan pakej dengan harga yang tak masuk akal. Jadi, daftar minat anda percuma sekarang juga. Jangan tunggu lama-lama.

Nama Penuh
Email:
No Telefon:

We respect your email privacy


The Season of Giving by Promenade Hotel Kota Kinabalu | Operations Santa Jingle Belly

Assalammualaikum💕

Sharing the spirit and joy of the Christmas and New Year celebration with the underprivileged. I had the chance to feel the spirit of Christmas with my blogger mates and media at the launching night of Operations Santa Jingle Belly on last Thursday, 14th December 2017

While enjoying the various food served at the buffet, you may also donate and join in the contest arranged by Promenade Hotel Kota Kinabalu !



The Season of Giving by Promenade Hotel Kota Kinabalu | Operations Santa Jingle Belly

Operations Santa Jingle Belly kicked off with Santa trolling down the hotel's grand staircase (from the 1st Floor foyer to the Ground Floor) while the Christmas song "Santa Claus is coming to Town" was sang. Santa began collecting donations in kind (used and new) with his Jingle Belly basket, from supportive hotel guests and hotel staffs. As soon as santa reached the Giant Santa in the hotel lobby, the hotel Manager - Mr Hafizan Wong took all donations from the Jingle Belly baskets and placed them in the Giant Santa's Belly to signify a simple launch of the "Operations Santa Jingle Belly" | Kota Kinabalu, 14th December 2017

This Operations Santa Jingle Belly is open to public 24 hours everyday until 08th January 2018 where the hotel will arrange to channel all donations to Bukit Harapan, Tuaran : A home to mentally and physically challenged residents, those who are homeles, orphans and single parent ages 4 - 55 years old and Rumah Bakti Harapan, Inanam : a home to mentally and physically challenged residents ages 19 - 48 years old


"We hope that this charity operations paves the way towards making a difference for both homes especially during these festive seasons because sometimes, it is the little things that occupy the biggest part of their hearts"
"This is also a way for the hotel to contribute back to society as we continue to carry out our Corporate Social Responsibilities with the support from our team"
-Mr Hafizan Wong | Promenade Hotel Manager-



Credit Picture : www.curiostraveller.com

The launch was followed by Christmas caroling by some 20 residents of Bukit Harapan Tuaran, bringing everyone into the festive mood prior to a hosted Christmas Thanksgiving Buffet Dinner together with friends from the media fraternity at the hotel's 24 hours coffeehouse at Promenade Cafe



Once again, Promenade Hotel Kota Kinabalu ushers in the festive season with a full calendar of delicious buffet dinners and parties for the whole family throughout Christmas and the New Year. A life-size gingerbread house located at the entrance of the hotel lobby lounge : next to the Deli corner has been up since early December 2017 offering an extensive selection of festive goodies. With SPECIAL "BUY 5 FREE 1 Prepaid Vouchers" for Christmas Eve and New Year Eve Buffet Dinners each at RM 175 per Adult and RM 75 per Child which includes performances by Viello Trio (Cellist and Violinists)

The holiday season is not only a time for vacations, gift searching, decorating, cooking and baking. It is also a time to sit back, relax and enjoy the company of being together with families and friends. As saying goes "Food tastes better when you eat with people who matters". It is the spirit of eating together that Promenade came up with hashtag #LetsEatTogether Instagram Tag 3 Contest where top 3 lucky winners will get to eat together FREE with his or her choice of 3 friends or family members at Promenade Cafe #PromenadeKK : cAFE@Se7en #PromenadeTwu : or Peppers Cafe "PromenadeBtu.




The Contest runs on Instagram ONLY at @PromenadeHotelnResort until Monday, 08th January 2018. Check out details on Facebook and Instagram ! - said Ms Anita Chung : Group Director of Sales and Marketing "In line with this Contest, we will also be officially uploading our 1 minute #LetsEatTogether video on Instagram" - added Chung




For current , ongoing and upcoming Food and Beverages promotional details at the Promenade Group of Hotels, call 

Promenade Cafe in Kota Kinabalu Tel : (60) (88) 252 396 / 265 555 Ext : 5107
Cafe@Se7en in Tawau Tel : (60) (89) 982 910
Peppers Cafe in Bintulu Tel : (60) (86) 858 888 

Banjir ?? Ambil Langkah 3S

Assalammualaikum 💕

Hujung tahun berpisah tiada dengan musim hujan, walau dimana keberadaan kau orang berhati-hati setiap masa kerana malang tak berbau. Banjir di pantai timur Semenanjung sekitar minggu lepas belum berapa reda lagi, terkini setakat Ju tahu di kawasan Sabah juga yang terlibat banjir ialah Membakut, Tuaran dan Kota Belud melibatkan 42 kampung yang mana penduduk terjejas telah dipindahkan ke kawasan selamat.

Banjir ?? Ambil Langkah 3S

Banjir atau bah merupakan limpahan air yang menenggalami sesuatu kawasan yang mana melepasi dari tempat sepatutnya. Apabila musim banjir, kerosakan harta benda mahupun penularan penyakit berisiko dialami oleh komuniti terlibat malah turut menjejaskan perniagaan. Hujan tanpa henti yang melanda pantai barat Sabah adalah salah satu punca banjir terjadi, malah keadaan muka bumi dikawasan terlibat juga yang rendah turut mempengaruhi faktor banjir. 

Kerosakan harta benda sukar ditangani jika kau orang duduki kawasan yang mudah ditenggalami air namun, keselamatan nyawa dapat dipertingkatkan dengan mengambil langkah berjaga-jaga iaitu LANGKAH 3S : Sebelum Banjir | Semasa Banjir | Selepas Banjir

Langkah 3S

Langkah 3S

Langkah 3S

LANGKAH 3S : Sebelum Banjir | Semasa Banjir | Selepas Banjir 
disediakan oleh SESB SDN BHD 

Tambahan itu, Ju sarankan juga kau orang siap sedia simpan nombor kecemasan pihak berkuasa seperti Bomba, Angkatan Pertahanan Awam, Rela dan yang terbabit untuk persediaan keselamatan dan ambil tahu dengan cuaca dan keadaan semasa di kawasan kau orang.

Selamat berpindah dari kawasan banjir ? Alhamdulillah, kini kau orang berada di kawasan selamat yang telah disediakan untuk perlindungan sementara. Berada disini, kau orang juga perlu ambil langkah keselamatan iaitu :

  1. Jaga kebersihan diri dan kawasan sekeliling
  2. Tutup makanan dan minuman, elakkan daripada terdedah
  3. Elakkan makan makanan mentah seperti sayuran ulam-ulaman
  4. Makan makanan yang dimasak sahaja
  5. Basuh tangan sebelum dan selepas ke tandas
  6. Buang sampah ditempat yang disediakan
  7. Dapatkan suntikan vaksin jika perlu dan dapatkan nasihat daripada doktor
  8. Dapatkan rawatan segera jika kau orang mengalami muntah dan cirit-birit
  9. Ambil tahu keadaan semasa dan turuti arahan dari pihak berkuasa
  10. Guna kemudahan seperti tandas dan lain-lain yang disediakan dengan berhemat

BOMBA & POLIS  HOTLINE : 999 | sms 03 8888 0964 | Talian Bebas Tol 1800 888 994
JPAM HOTLINE 24 JAM mengikut negeri : Senarai Nombor
JABATAN SUKARELAWAN  mengikut negeri  : Senarai Nombor & Emel

F.L.A.M.I.N.G.O

Assalammualaikum💕


"Its always seem impossible until it's done"
-Nelson Mandela-

Contest on Instagram : Menangi 2 Helai Tudung secara PERCUMA dari Le Zaara Official HQ

Bismilahirrahmanirrahim 💕

Nak kongsi dengan kau orang satu contest yang tengah galak dianjurkan bermula kelmarin 11 Disember 2017 oleh pihak Le Zaara Official HQ. Le Zaara mengetengahkan jenis hijab yang mudah dibentuk dengan fabrik yang TIDAK PERLU iron iaitu RTW Knitted Semi Instant Shawl. Bagi kau orang yang jenis kejar masa, limited masa nak iron tudung bagai amat sesuailah miliki dan jadikan RTW Knitted Semi Instant shawl sebagai koleksi kau orang.

Contest on Instagram : Menangi 2 Helai Tudung secara PERCUMA dari Le Zaara Official HQ

RTW Knitted Semi Instant Shawl dari Le Zaara bukan sahaja mudah pakai dan mudah bentuk, paling best tidak mudah kedut pun. Bila sentuh mudah bentuk ni, kau orang boleh gayakan ikut kesesuaian lifestyle dan bentuk wajah kau orang yang penting kena kreatif. Perlu bantuan untuk menggayakan hijab knitted dari Le Zaara ? Kau orang boleh rujuk instagram pihak Le Zaara tau. Pelbagai jenis gaya tudung ditunjukkan oleh founder Le Zaara Offcial HQ dekat situ. Pilihan warna yang trendy sesuai dengan permintaan golongan wanita terkini menjadikan hijab knitted dari Le Zaara ni salah satu hijab yang perlu kau orang miliki, malah sesuai dijadikan sebagai hadiah kepada mereka yang tersayang. Bagi pendapat peribadi Ju dengan kelebihan hijab knitted dari Le Zaara ni boleh diringkaskan juga sebagai hijab mesra travel !



| Follow IG : Le Zaara Official HQ |  Share Post di laman sosial : Blog (Jika ada Blog) atau FB |

Makan-Makan : Mee Tauhu Sedap, Jalan Politeknik

Assalammualaikum💕

Beberapa kali ke sini bersama suami atau pun family, Ju kongsikan dengn kau orang mee tauhu sedap yang ditawarkan dekat barisan restoran yang terdapat di Jalan Politeknik Kota Kinabalu ni. Jika kau orang follow entri Ju dekat sini Makan-Makan : Sedapnya Ngiu Chap ! @ Kedai Kopi Nyuk Pau Baru 2, Manggatal lokasi sama sahaja dengan Restoran Mee Tauhu Sedap ni cuma berbeza blok.


Bagi kau orang yang tak tahu, mee tauhu ni bagai satu kewajipan menu sarapan bagi masyarakat Tawau, Sabah dan dipercayai menu ni juga bermula dari sana dan mula menular ke kawasan Kota Kinabalu menerusi masyarakat Tawau yang duduk dengan sini kemudian dijadikan salah satu sumber rezeki bagi sesetengah restoran yang terdapat di Kota Kinabalu ni. Nampak menu ringkas tapi bukan semua restoran di Kota Kinabalu menawarkan menu ni tau.

Makan-Makan : Mee Tauhu Sedap, Jalan Politeknik

Bersesuaian dengan nama Restoran Mee Tauhu Sedap, menu ringan yang sesuai untuk sarapan pagi ni sememangnya sedap ! Seperti kau orang boleh nampak bahan yang digunakan cuma mee goreng, tauhu bersama kuah dan sambal dimana bagi Ju paling penting untuk menonjol ialah kuah tauhu. Jika kuah tauhu tu tak sedap, maka cacatlah rasa keseluruhan menu ni. Itu bagi pendapat Ju, tak tahulah bagi penggemar mee tauhu yang lain 😉 

Restoran Mee Tauhu Sedap dekat sini menawarkan 5 jenis menu mee tauhu dengan harga berbeza iaitu
  • Mee Tauhu Biasa (Tauhu Sumbat + Tauhu Putih) RM 5.00
  • Mee Tauhu Luar Biasa (2 tauhu sumbat) RM 5.50
  • Mee + 1 Tauhu Putih RM 3.00
  • Mee + 2 Tauhu Putih RM 4.50
  • Mee + 1 Tauhu Sumbat RM 3.50


Mee Tauhu Biasa (Tauhu Sumbat + Tauhu Putih RM 5.00
Mee Tauhu Luar Biasa (2 Tauhu Sumbat) RM 5.50
Tekstur dalam tauhu sumbat


Pilihan suami seperti biasa cuma Mee Tauhu biasa dengan minuman air bandung manakala Ju pula memilih Mee tauhu luar biasa dengan lemon suam. Berbaloi tak hidangan makanan dekat sini dengan harga ? Yes ! Kau orang pun mesti singgah tau 😀 Bagi kau orang yang tak mahu makan mee tauhu, menu lain pun  ada juga dekat sini dari jenis bergoreng hingga ke jenis menu nasi campur.

Jika kau orang rancang bawa family atau rakan-rakan dalam kuantiti ramai, jangan risau. Ruang meja dan kerusi dekat sini banyak pilihan untuk kau orang pilih. Dengan ruang makan yang selesa dan makanan yang sedap, memang rasa berbaloi untuk cuba sendiri dekat sini. 

Mee Tauhu Biasa (Tauhu Sumbat + Tauhu Putih) RM 5.00
Mee Tauhu Luar Biasa (2 tauhu sumbat) RM 5.50
Bandung Sejuk RM 2.00
Lemon Suam RM 2.50

Jumlah : RM 15.00