Featured

Tuesday, 29 November 2016

3 Tips Mudah Cintakan Kerjaya Anda

Assalammualaikum uols !

Student?Surirumah?Bekerja sendiri atau bekerja dgn majikan? Apa pun status pekerjaan anda skrg, mesti ada terlintas rasa bosan smpai fikir nak berhenti kerja kan? Tapi bila fikir komitmen, hati berbelah bahagi. Yep! sometime beta lalui perasaan itu ! haha. Tapi tahukah anda perasaan sebegitu akan effect presentation anda ? YES ! jangan pandang rendah tau !

Beta sdiri sudah temui cara untuk  mcintai krjaya beta skrg even pada mula nya payah. Nak tahu ??

Balik kerja ON TIME
Tamat waktu kerja, jangan blengah teruskan balik sb kerja kat ofis xkan perna abis sekira ny korang cuba untuk slesaikn kerja korang dalam sehari. Org atasan mbebel korang balik on time ?? said to him/her : get a life !😂

Elakkan sikap Menunda Kerja
Bila org atasan berikan kerja pada korang, teliti sebaik ny. Jika korang rasa dpt siapkn ari ini, jangan blengah, Siapkn serta merta ! Sikap menunda kerja byk merugikan anda dari segi masa, kesan ny akan lebih banyak kerja untuk korang siapkan hingga tpaksa ambil kerja lebih masa di hujung minggu yg sepatut ny di luangkan untuk bsama keluarga ! 😶


Matlamat Kerjaya
Ingat komitmen korang kenapa bersungguh2 utk dapatkn pkerjaan korang skrg ? Komitmen ? keluarga ? Jadikan itu kekuatan korang utk terus bkerja. Abaikn mulut bbau yg mrendahkn diri korang di tempat kerja sb bukan dorang yg bayar gaji korang. So let them be like that. Tak ke mana pun org mcm tu 😉






Simple kan ? Jom amalkn bjemaah uols !
Credit Pict : Google Source

Saturday, 26 November 2016

Segmen Jom Tambah Follower By Shuhaida Kabdy


Assalamualaikum uols ! 






Klik Banner & Join 💕


Friday, 25 November 2016

5 Perkara yang Harus Anda lakukan sebelum Usia 30 ++ !

Assalammualaikum uols !

Entri ini lebih kepada pandangan peribadi & apa sebenarnya yg kami berdua  sedang lakukan sebelum masuk era 30 an, itu pun kalo masih di berikan peluang untuk smpai ke tahap itu. InshaAllah. 😁


Miliki Rumah Sendiri
Yep ! Sepa taknak rumah sendiri ?? Jgn pandang rendah tau dengan aset hartanah ni. Setiap tahun aset ini lah yang sering meningkat naik dari nilai kenderaan & lain2. Lagi best kalo miliki tanah sendiri kan? Nak buat banglo pun tak mustahil, yang penting kena mula & set perancangan anda dari skrg!

Hubungan keluarga
Pastikan hubungan kekeluargaan xpernah putus. Rezeki yang baik2 datang ny dari keredhaan ibu bapa. Dah kahwin ? much better! Mengeratkn ikatan 2 buah keluarga. Make sure hubungan kita dengan ibu bapa, adik beradik sentiasa dalam keadaan baik Mana yang dah lama putus hubungan, kita erat2kan semula. Wei nak gaduh smpai bila ?? xke mana pun awk tuu




Menerima & Menghargai
Rutin seharian kita xsama, apatah lagi dugaan. Berbeza dalam setiap individu, Percaya atau tidak untuk kehidupan yang lebih tenang/happy/aman damai. YOU SHOULD LEARN APPRECIATED PEOPLE AROUND YOU. Allah swt berikan ujian seberat2 apa pun, xakan melebih dari keupayaan kita. Percaya lah, Allah swt lebih mengetahui 😊 Apapun rezeki yang kita peroleh hari ini, even sekecil syiling 0.05 sen, bersyukurlah.


Melancong
Nak travel sbnr nya xpayah ready ribu riban baru nak travel. Kita boleh je set lokasi dalam negeri yang boleh jimatkan perjalanan kita. Lain lah kalo nak pegi travel kat luar negara. Make sure travel abis dulu dalam negeri sendiri, sure banyak tempat kita xround lagi kan. Rancang perjalanan ikut budget anda ok! Kewangan xstabil, jan lebih nak overseas pulak 😎


Manjakan diri Anda
Self Reward after seharian penat dgn tugas. Anda pelajar/pekerja/surirumah?? Xkesah uols, yg penting korang HARUS manjakan diri dengan penjagaan kesihatan & kecantikan. Manjakan diri anda dengan spa ke atau gunakan belanja yang di berikan suami untuk membeli keperluan anda sebaik nya. At least, sebulan sekali ! Tambah koleksi mekap/baju/what so ever ikut keperluan anda wahai hawa. Kenapa perlu jaga? Allahu, untuk keyakinan diri lah apatah lagi sbg isteri perlu sentiasa jaga kekemasan untuk tatapan suami 😘




Pendapat korang ? Share Jom! 😎
Credit Picture : Google Source

Wednesday, 23 November 2016

Holiday Mood

Assalammualaikum uols !

Pejam celik November 2016 dah nak expired. Any achievement on November ni ? 

"Mungkin, secara personal YES" 😏 

Now its time to see forward for December 16'.  For now, plan more on holiday mood. Last family holiday mungkin 3-4 tahun lepas uolss! gila lama ny! HAHAHA. Family Holiday this year baru start di usulkan end of October 16' so really hope dapat laksanakan dengan sukses ny! 💪

Holiday Theme : Back to Nature 

Siap ada tema uols ! HAHA. Korang ada plan jg ? Share jom ! 

Copyright © 2015 Junzie || Life is a Beautiful Struggle
| Distributed By Gooyaabi Templates