16 Dec 2016

Menarik di Kota Kinabalu : Muzium Sabah - Kampung Warisan

Assalammualaikum uols !

Perhentian seterus ny adalah ke Kampung Warisan yg memakan masa 10-15 minit jalan kaki dari Bangunan Utama. Dengan panas terik kami gagahi sebab excited ! 😂

Menarik di Kampung Warisan adalah pameran lebih dari 10 buah Rumah Tradisional mewakili suku kaum etnik di Sabah. Setiap pintu masuk rumah, pelawat di sajikan info serba sedikit setiap rumah yang di lawati beserta jenis rumah tersebut. 

Selain itu, terdapat juga jualan Cenderahati  di sesetengah rumah tradisional di mana harga yg di letakkan amat mampu milik. Ju xdpt round semua lokasi rumah tradisional sb keadaan panas terik mlambatkn pjalann kami, Baby A pun di buai lena. So terpaksa tundakan niat untuk habiskan lawatan secepat mungkin dari yg di rancangkan. Insyallah lain hari ada lagi sebab Muzium Islam/Taman Botani/Galeri Sains & Pendidikan xsempat pegi ! 😁

















Series itu tengkorak ! 

See ! Baby A xdapat menahan keempukan tangan Babah 😂


Yeayy ! Insyallah 2nd round ke Muzium Sabah nnti kami akan round abis & pergi lebih awal untuk elakkan cuaca terik 😀

Muzium Sabah - Bangunan Utama Part 1
Muzium Sabah - Galeri Keretapi Part 2
Location: Sabah, Malaysia

18 comments:

  1. lena nau nau bb tido hihi
    cantik tempat ni

    ReplyDelete
  2. waw! tq share tempat menarik di sabah.. and done follow awak :)

    ReplyDelete
  3. cantiknya view. teringin nak g Sabah. ntah bila laa dapat. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah, mntau ada rezeki nnti kan =D

      Delete
  4. Bestnya.. mcm da kena upgade tempat ni.. jelesnya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uni dtg kk roger, mntau bole jmp =D

      Delete
  5. Bestnya..lebih kurang mcm kg budaya kt sarawak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa kan ! Srwk Ju blm smpai, limbang sj stakat ini tu pun sb abg ipar kat sna, kalo x, xda la tjejak kaki haha

      Delete
  6. tak sampai sini lagi..sesekali bercuti best juga belajar kebudayaan kaum lain kan

    ReplyDelete
  7. suka melawat tempat2 macamni..boleh belajar budaya tempatan..tapi part real tengkorak tu, seriusly serammm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep !!! kitaorg cari2 tengkorak kat mna rupa ny gantung dekat atas !

      Delete
  8. sorry sangat sangat sebab lambat balas kunjungan.

    wow bestnya dapat pergi muzium sabah. saya negeri sabah pun tak pernah sampai lagi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh xpa trima kasih sgt2 dtg sni =D

      Delete
  9. Lma suda sy nda pigi cne owhh mcm2 plak suda perubahan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya darl, sma la kita.. hi5 please ! =D

      Delete