29 Nov 2016

3 Tips Mudah Cintakan Kerjaya Anda

Assalammualaikum uols !

Student?Surirumah?Bekerja sendiri atau bekerja dgn majikan? Apa pun status pekerjaan anda skrg, mesti ada terlintas rasa bosan smpai fikir nak berhenti kerja kan? Tapi bila fikir komitmen, hati berbelah bahagi. Yep! sometime beta lalui perasaan itu ! haha. Tapi tahukah anda perasaan sebegitu akan effect presentation anda ? YES ! jangan pandang rendah tau !

Beta sdiri sudah temui cara untuk  mcintai krjaya beta skrg even pada mula nya payah. Nak tahu ??

Balik kerja ON TIME
Tamat waktu kerja, jangan blengah teruskan balik sb kerja kat ofis xkan perna abis sekira ny korang cuba untuk slesaikn kerja korang dalam sehari. Org atasan mbebel korang balik on time ?? said to him/her : get a life !😂

Elakkan sikap Menunda Kerja
Bila org atasan berikan kerja pada korang, teliti sebaik ny. Jika korang rasa dpt siapkn ari ini, jangan blengah, Siapkn serta merta ! Sikap menunda kerja byk merugikan anda dari segi masa, kesan ny akan lebih banyak kerja untuk korang siapkan hingga tpaksa ambil kerja lebih masa di hujung minggu yg sepatut ny di luangkan untuk bsama keluarga ! 😶


Matlamat Kerjaya
Ingat komitmen korang kenapa bersungguh2 utk dapatkn pkerjaan korang skrg ? Komitmen ? keluarga ? Jadikan itu kekuatan korang utk terus bkerja. Abaikn mulut bbau yg mrendahkn diri korang di tempat kerja sb bukan dorang yg bayar gaji korang. So let them be like that. Tak ke mana pun org mcm tu 😉






Simple kan ? Jom amalkn bjemaah uols !
Credit Pict : Google Source

Location: Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

8 comments:

  1. sikap mnunda tu susah nak buang..huhuhu

    ReplyDelete
  2. yg no. 1 tu mmg wajib balik on time
    lau seminit duk kat ofis mcm hell hahaha

    ReplyDelete
  3. Hai saya datang support and follow awak. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. really apreciate!!! thnks awk !! =D

      Delete
  4. Nice tips kak. Bagus untuk student juga ni

    ReplyDelete
  5. Balik on time memang penting dan perlu.. hehehe

    ReplyDelete